slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ante Fabijanic

Hotel "Pagus" na javnoj dražbi nije prodan, a kako je rečeno nakon neuspješne prodaje, prodaja će se nastaviti nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra. No, što se krije iza formulacije kako će se prodaja nastaviti nakon "sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra". Iza toga se zapravo krije spor nastao nakon što se Grad Pag usprotivio pokušaju da se parceli na kojoj je izgrađen hotel "Pagus" priključi parkiralište, dijelovi okolnih prometnica i plaža. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako Grad Pag ne može dozvoliti uknjižbu pomorskog dobra, parkirališta i dijelova okolnih prometnica jer to nije u skladu sa zakonom.


"Hotelu "Pagus" ne može pripasti pomorsko dobro, odnosno javni prolaz pored hotela i plaža, jer to nije bilo dio parcele hotela u vrijeme pretvorbe," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Uz to, protivno je interesu Grada Paga da netko to područje ogradi žicom i građanima Paga i drugima onemogući korištenje plaže. S druge strane, pokušavaju uknjižiti parkiralište. U blizini je škola i ne možemo dozvoliti da ograde parkiralište. Gdje će se parkirati djelatnici škole, roditelji koji dovode djecu u školu ili dolaze po njih nakon nastave? To zemljište se pokušava uknjižiti nakon što je proveden postupak privatizacije gdje tog zemljišta nije bilo. Parcela na kojoj je izgrađen hotel nije sporna. Međutim, ovo što sada rade, to je sporno i ustrajat ćemo u dokazivanju kako "Pagus" nema pravo na pomorsko dobro, na parkiralište niti na dijelove prometnica."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je Grad Pag podnio prijedlog zabrane raspolaganja hotelom "Pagus" do konačnog rješenja spora.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK