slusaonica01
livestream01

Radio Pag Sivanje odora za KUD Druzina

KUD Družina iz Paga i emisija Radio Paga "Domaće besede" pokrenuli su akciju šivanja odora za izvođače pučke drame "Paška Robinja" koji glume Turke. Pozivaju se djevojke i žene koje znaju šivati na uključenje u ovu akciju kako bi se obnovio fond odora za izvođače "Paške Robinje". Oni koji se žele uključiti u ovu akciju mogu to potvrditi na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na telefon 023 612 888 ili osobno Ivu Fabijaniću, gostu uredniku emisije "Domaće besede", kako bi se uspostavio kontakt s KUD-om Družina. Gost urednik emisije "Domaće besede" i član KUD-a Družina i sudionik izvedbe "Paške Robinje", Ivo Fabijanić navodi kako će iduća, 2021. godina biti u znaku "Paške Robinje".


"Očekujem da će Gradsko vijeće Grada Paga uskoro donijeti odluku o proglašenju iduće godine godinom obilježavanja "Paške Robinje", a u programu je, između ostalog, objavljivanje monografije o toj vrijednoj ostavštini pučke baštine grada Paga. Na inicijativu slušatelja emisije, pokrenuli smo akciju šivanja turskih odora kako bi se i na taj način dao doprinos obilježavanju godine "Paške Robinje"," rekao je Ivo Fabijanić.
KUD "Družina" će nabaviti potreban materijal i dat će nacrt odore. Jednu odoru može šivati i više žena. Također, u akciji mogu sudjelovati svi koji znaju šivati, bez obzira na dob i spol.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK