slusaonica01
livestream01

Radio Pag Iznadprosjecne temperature zraka

Stara poslovica kaže kako zima najjače udara repom. Hoće li tako biti ove godine ne može se znati, ali za sada su dnevne temperature zraka iznad prosjeka. Naime, prema višedesetljetnom prosjeku, razdoblje od polovice siječnja do polovice veljače na otoku Pagu je najhladnije razdoblje u godini. Međutim, ove godine su od sredine siječnja do početka veljače dnevne temperature zraka bile i do 9 stupnjeva iznad prosjeka.

Naime, prosječna dnevna temperatura zraka je oko 6 stupnjeva, a bilo je dana i s preko 14 stupnjeva tijekom ranih popodneva i vedrih, sunčanih, dana. Uz to, siječanj je mjesec s malo padalina i malo dana sa znatno povećanom vlažnosti zraka. Obilježavaju ga bonace, ranojutarnji beršin, hladna jutra, izmaglica. Upravo zbog čestih bonaca u siječnju, u tom mjesecu su školjkari vadili školjke klapunarima i na druge načine. Ove godine siječanj je bio izrazito vlažan, s nizom kišnih dana i s malo bure, a bonace su gotovo izostale. Veljača je počela vedrim danom i s dnevnom temperaturom zraka od 9 stupnjeva. Prvi dio zime na otoku Pagu je, tako, znatno topliji od višedesetljetnog prosjeka.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK