slusaonica01
livestream01

Radio Pag Projekti

Usprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama, što utječe na smanjenje proračunskih prihoda, na području Grada Paga su napravljeni ili se rade projekti u vrijednosti od 12 milijuna kuna. Na raskrižju kod Svete Jelene odvijaju se radovi na izgradnji rotora, što će omogućiti sigurnije i lakše prometovanje na tom području. Vrijednost radova je 6, 5 milijuna kuna.


U novom dijelu naselja Košljun odvijaju se radovi na postavljanju cijevi za vodu te instalacija za struju i vanjsku rasvjetu. Radove organizira Grad Pag u suradnji s Elektrom Zadar i Komunalnim društvom Pag. Predviđen završetak radova je za petnaest dana, ovisno o vremenskim prilikama, te će nekoliko kuća u ovom naselju nakon više od 12 godina dobiti struju, vodu i vanjsku rasvjetu.
U zgradi Osnovne škole Jurja Dalmatinca završeni su radovi na uređenja prostora na drugom katu škole i tako su ostvareni uvjeti za rad škole u jednoj smjeni što je posebno važno za sve učenike od 1. do 4. razreda, njihove učitelje i roditelje. Vrijednost projekta iznosila je 958.232,63 kune, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 70%, a Zadarska županija 30% sredstava. Izradu projektne dokumentacije financirao je Grad Pag. Na Domu kulture izvedeni su radovi na zamjeni dotrajalog krova i vanjske stolarije, a uskoro će se urediti i obojati fasada te srediti okoliš. Projekt je vrijedan 444.000,00 Kn i provodi se u suradnji Grada Paga i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U planu je i uređenje unutarnjeg prostora Doma kulture. U skladu s planom odvijaju se radovi na kanalizacijskoj crpnoj stanici CS 3 Jadran na Goliji u Pagu. Vrijednost radova je 1.800.000,00 kuna, a financiraju ih Hrvatske vode i Komunalno društvo Pag, d.o.o.
Pri kraju su radovi na uređenju gradske plaže Prosika gdje je izgrađen i opremljen objekt sa sanitarnim čvorovima, izrađene su betonske ležaljke za plažu, nabavljeni tuševi sa solarnim panelima i žetonjerama na kovanice, montažne kabine za presvlačenje i suncobrani. Radovi u završnoj fazi uključuju i vanjsko uređenje okoliša do kraja trećeg mjeseca. Uređenjem plaže građani i posjetitelji dobit će nove sadržaje i infrastrukturu te će se poboljšati higijensko-tehnički uvjeti i bolja komunalna opremljenost plaže Prosika. Projekt uređenja plaže iznosi 775.000,00 kuna s PDV-om sa 40% udjela sufinanciranja Ministarstva turizma u iznosu od 310.000,00 kuna, dok je ostatak iznosa od 60 % sredstava financirao Grad Pag.
Radi se druga faza sanacije odlagališta Sv. Kuzam, izgradnja obodnog nasipa na izvedenom brtvenom sustavu i izgradnju dijela sustava za prihvat procjednih voda sa spojem na izvedeni sustav. Vrijednost radova uređenja i sanacije odlagališta Sv. Kuzam - Etapa 1., Faza 2. iznosi 2.171.975,00 kuna s PDV-om. Grad Pag financirao je radove u iznosu od 25%, a 75% sredstava osigurano je iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Uređeno je sportsko igralište na Julovici gdje su uređena dva pomoćna nogometna igrališta, postavljena je umjetna trava i popratna oprema. Igrališta će se nakon izvršenih radova moći koristiti i u večernjim satima za potrebe priprema, treninga i utakmica NK Pag. Uređena su i sportska igrališta u Vlašićima i Dinjiški, a Hrvatski nogometni savez je donirao travu i sudjelovao u uređenju sportskih igrališta na području Grada Paga čime su djeca i mladi dobili opremljen i funkcionalan prostor za druženje, sport i rekreaciju.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK