slusaonica01
livestream01

PAG VESLANJE

U Pagu će se 22. i 23. rujna 2018. godine održati završnica Veslačkog kupa Hrvatske 2018., a dan nakon toga, 23. rujna, 1. Međunarodna regata "Osmerci Zrće - Pag 2018." U završnici Veslačkog kupa Hrvatske sudjelovati će gotovo svi najbolji veslači iz hrvatskih veslačkih klubova. Organizatori su Hrvatski veslački savez i Veslački klub Pag, a pokrovitelji su Grad Pag, Grad Novalja, Turistička zajednica Grada Paga i Turistička zajednica Grada Novalje.

Kako je rekao Branko Markota, dopredsjednik Veslačkog kluba Pag, očekuje se dolazak veterana veslača i predstavnika Sveučilišta u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Markota je također naveo kako je dolazak načelno potvrdila ekipa Slovenskog osmerca koji već godinama dolaze u Pag na zimske pripreme i na taj način bi se ostvario međunarodni karakter regate. Markota je rekao kako će možda stići i ekipe veslača iz Austrije, Mađarske i Italije. Točan broj sudionika znat će se nakon zatvaranja prijavnog roka koji je otvoren do 20. rujna. Po objavi Poziva na regatu, Veslački savez će ovu regatu uvrstiti u nacionalni kalendar regata i prijaviti je Svjetskoj veslačkoj federaciju kako bi je i oni uvrstili u kalendar svjetskih natjecanja. Očekuje se kako će Svjetska veslačka federacija obavijestiti sve svjetske veslače o regati i zainteresirane pozvati na sudjelovanje. Organizatori navode kako su ovakve manifestacije idealne za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača što bi bila još jedna atraktivna manifestacija na kraju ljetne sezone. Slične, tradicionalne veslačke regate održavaju se u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i SAD i one su sportski, kulturni, turistički i statusni događaj, a traju i do sedam dana. (Foto: Elvis Šmit)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK