slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ante Fabijanic

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić izdao je priopćenje za javnost u kojem navodi:
Obaviješten sam da je gradski vijećnik Dražen Crljenko ušao u krug Dječjeg vrtića Paški mališani Pag te da se obratio radnicima koju su u tom trenutku bili tamo negodujući zbog ograde koja se postavlja umjesto one koja je skinuta jer je bila opasna za djecu.

Nakon toga je na društvenim mrežama širio dezinformacije kako je ograda neodgovarajuća i nekvalitetna. Postavlja se pitanje zašto gradski vijećnik Dražen Crljenko širi neistinu o popravcima koje se rade na Dječjem vrtiću Paški mališani Pag? Znamo zašto, zbog izbora. Žalosno je da on tu važnu instituciju koristi u predizborne svrhe, a to je svima jasno. Postavlja se pitanje zašto gradski vijećnik Dražen Crljenko nije ništa govorio dok se gradio vrtić, zašto ništa nije govorio kada su utvrđene nepravilnosti u izgradnji vrtića? Zašto tada nije dolazio u krug vrtića i negodovao i o tome objavljivao na društvenim mrežama. Nije o tome govorio ni u Gradskom vijeću. Nije tražio ničiju odgovornost. Tada ništa nije vidio. Ne zanima njega vrtić jer je to njemu samo igračka za predizbornu kampanju. Ograda koja se stavlja ima jamstvo od pet godina i visoke je kvalitete. To je najbolja koja se sada, u ovim prilikama, mogla staviti da se makne ona koja je bila opasna za djecu. Znači, kao vijećnik nije uopće reagirao u vezi građevinskih propusta i one ograde koja je bila opasna za djecu. U Dječji vrtić ulažemo velika sredstva da bi sve popravili. To je važna institucija za Grad Pag. Kao gradonačelnik i predlagač materijala uputit ću zahtjev na sjednicu Gradskog vijeća Grada Paga da se građanima Paga kaže istina o vrtiću. Da se kaže da vrtić nije koštao 18 milijuna kuna kao što se priča, nego oko 30 milijuna kuna. Neka se javno kaže kako su nastali ti troškovi. Uz to izvođač radova HM Patria tuži Grad Pag za još 5 milijuna kuna zbog dodatnih radova na vrtiću. Tih pet milijuna ispast će između 8 i 10 milijuna kuna kada se zbroje svi troškovi. Mislim da je to je najskuplji vrtić po cijeni po metru četvornom ne u Hrvatskoj, nego u Europi. Postoji još puno toga u vezi cijene vrtića i radova na vrtiću kao i o tome koliko smo svojim naporima uštedjeli i poništili štetne ugovore za Grad Pag i javnost će o tome biti obaviještena u idućih nekoliko dana.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK