slusaonica01
livestream01

Gradonacelnik Grada Paga Ante Fabijanic

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić izdao je priopćenje za javnost u kojem navodi:
Željko Maržić vrlo dobro zna zašto se prodalo zemljište u Košljunu, odnosno da su novci dobiveni od prodaje zemljišta uloženi u most Katine. Naravno da nisam bio i nikada ne bih bio za nagodbu. Kada je bio slučaj Jovića, gosp. Maržić je promijenio odvjetnika Pavlovića i uzeo Maržića, a iako se radilo o milijunskim iznosima, za to mu nije trebala odluka Gradskog vijeća.

Nikako mi nije jasno i tražili smo u papirima na koji način je odvjetnik priznao tužbeni zahtjev koji je bio 15 milijuna kuna za Jovića, a da to nije bilo na Gradskom vijeću. Zašto je to prešutio? Možda on zna.
Za vrtić sam poslao jasnu poruku. Imao je niz dodatnih radova i on jako dobro zna što je izvan ugovora i da se sve to pribraja. Lažnu informaciju daje da je ograda 150. 000 kuna, jer 500. 000 kuna će biti malo kad se ubroje da treba sanirati uništene ploče, fasada i okoliš. Ali, nije mi plan s njime se prepirati oko vrtića jer ta priča nije ni izbliza gotova. Zahvaljujući upravo njemu. Na igralištu smo u odnosu na njegov predviđeni troškovnik uštedili oko 300. 000 kuna i nije mi jasno zašto se bavi lažima.
Što se tiče eksploatacije mineralne sirovine postavljam mu vrlo jasno pitanje. A to pitanje je bilo i na Gradskom vijeću. Na koji način se odvozila mineralna sirovina, odnosno kamen, s vodospreme Sv. Martin na odlagalište otpada sv Kuzam? Možda nam to može objasniti. Koliko je platio državi za te mineralne sirovine? Radilo se o ogromnim količinama. Mi smo podnijeli zahtjev za otkup mineralnih sirovina državi sa svih divljih deponija i zahvaljujući toj sirovini sanirali Sv. Kuzam i na taj način uštedili 300. 000 kuna. Oni su odvozili kamen isto besplatno, ali ga i platili, pa pitam gdje je nestalo njihovih ušteđenih barem 300 000 kuna. Kod njega nije bio slučaj da se ta ušteda negdje prikazala iako su isto koristili besplatnu sirovinu. I tako smo mi troškove sanacije smetlišta smanjili za 300. 000 kuna pa pitam ga zbog čega kod njega nisu smanjeni troškovi sanacije te gdje je nestala ta razlika.
Volio bih da se više posveti građevinskim dozvolama i radu u ovome gradu, da nismo uvijek u tom segmentu među zadnjima i da konačno grad i u tom smislu počne napredovati. Ali, ne čudi me to od njega, s obzirom da je kao stručnjak, za vrijeme svog mandata donio jedva jedan urbanistički plan, dok smo ih mi do sada donijeli četiri, a u izradi su još dva. Ulaganje državnih institucija na području našeg grada u njegovo vrijeme i danas je kao dan i noć. Tada lopata nigdje zakopana nije. Ali to ne čudi s obzirom da je on bio gradonačelnik na čekanju, i da je njegov način rada podrazumijevao čekanje u uredu da mu projekti padnu s neba. Po projekte se ide, po sredstva i ulaganja se ide, u ministarstva se ide, s ljudima se radi i komunicira, a ne čeka se u uredu od 7 do 15 da nas se netko sjeti.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK