slusaonica01
livestream01

Mještani Gorice su u četvrtak održali miran prosvjed uz zemljište na kojem se izvode radovi na izgradnji pretovarne stanice.

Mještani Gorice su rekli kako neće remetiti javni red i mir nego žele poštivanje dogovora, odnosno traže odgađanje gradnje do razgovora s predstavncima Zadarske županije, investitora i drugih institucija koje su uključene u projekt. Investitor izgradnje pretovarne stanice je tvrtka EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije. Za izgradnju pretovarne stanice investitor ima građevinsku dozvolu koju je 7. studenog 2017. godine izdao Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, ispostava Pag KLASA: UP/I-361-03/17-01/000005: UR.BR.-2198/1-11-05/1-17-0017. Mještani Gorice osporavaju donošenje građevinske dozvole jer im, kako kažu, u tijeku provođenja postupka za izdavanje građevinske dozvole nije omogućen uvid ni utjecaj na utvrđenu lokaciju koju je, kako navode, odredila lokalna samouprava. Pretovarna stanica se gradi oko 800 metara južno od Gorice, uz cestu Gorica-Povljana.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK