slusaonica01
livestream01

Radio Pag Odrzani Dani paske cipke

Dodjelom certifikata za originalni suvenir Grada Paga završeni su Dani paške čipke koji su održani od 24. do 26. lipnja 2021. godine u Pagu. Zbog epidemiološke situacije ove godine nije održan Međunarodni festival čipke i organizatori su odlučili da se u istom terminu održe Dani paške čipke, te se na taj način pruži zanimljiv i bogat sadržaj posjetiteljima, uz nadu da će se slijedeće godine moći organizirati Međunarodni festival čipke u obliku kakav je bio i do sada.


Na pet lokacija postavljene su izložbe koje su bile besplatne za razgledavanje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. U prizemlju Kneževog dvora bili su izloženi radovi čipkarica iz OŠ Jurja Dalmatinca i SŠ Bartula Kašića i postavljena je izložba Nosiva tradicija autorice Rosane Fabijanić i fotografa Elvisa Šmita.
Ljepota paške čipke mogla se pogledati u Galeriji paške čipke i u Benediktinskom samostanu, a u crkvi sv. Jurja izložene su fotografije paških čipkarica i čipke autora Radivoja Pastorčića. Za razgled je bila otvorena i Etno kuća KUD-a Družina.
Dane paške čipke otvorio je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, a u programu su sudjelovali članovi Gradske glazbe Pag i članovi KUD-a Družina. Održana je i radionica paške čipke koju je vodila čipkarica Jasna Magaš. Direktorica TZ-a Grada Paga Vesna Karavanić podijelila je certifikate za originalni suvenir Grada Paga. Certifikate su dobili Hydro attack, obrt za trgovinu, proizvodnju i usluge iz Zagreba vlasnice Sunčane More za kolekciju nakita CRAFT MORE SUN, slikar Domenico Gonzi za sliku paške ovčice i statuu paškinje, BUZZ Consulting iz Zagreba za mirisni medaljon LACE OF PAG, JZL, obrt za natpise i dizajn iz Zadra za reljef gradske jezgre, Željka Mihlin za magnete ženske i muške paške narodne nošnje, Nikol Jakopic Donadić za nakit od vune i slike od vune, Ljiljana Festini za slikovnice Solinarka i kulik te Rosana Fabijanić za ovcu u okviru.
Organizatori ovogodišnjih Dana paške čipke su Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica Frane Budak.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK