slusaonica01
livestream01

Radio Pag Setnica na Ledeniku

Makadamska cesta što od mjesta Pag vodi do Ledenika, postala je omiljena šetnica Paškinja i Pažana, ali i brojnih turista. Ledenik je krševito područje na krajnjem sjeveru Grada Paga, a njegovo obalno područje na sjeveru se spaja s Paškim vratima, a na sjeveroistočnom dijelu spaja se s Velebitskim kanalom.

Makadamska cesta izgrađena je 2004. godine, što je omogućilo dolazak do područja kojim su do tada prolazili samo ovčari i poneki zaljubljenici u otočni krajolik. S vremenom je Ledenik postao izuzetno popularan, tako da je posljednjih godina sve više onih koji, osobito nakon vrućeg ljetnog dana, pred zalazak Sunca, potraže osvježenje u šetnji makadamskom cestom do Ledenika. Mnogi se i zadrže na Ledeniku i razgledavaju neobične vapnenačke strukture stvorene djelovanjem kiše, podzemnih izvora vode, bure i posolice. Jedinstveni krajolik osvaja svojom ljepotom i svake godine na tom je području sve više šetača. Nedavno su uređene i pješačke staze, od kojih jedna vodi od Ledenika prema istoku, do vrha Sveti Juraj i dalje do vrha Kiršina, druga vodi u smjeru zapada, do Rta Svetog Nikole, a treća prema sjeveroistoku, do uvala Veliki zaton i Mali zaton.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK