slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ucenici iz Petrinje na Pagu

U mjestu Vlašići na Pagu ljetni odmor provodi devedeset učenike Osnovne škole Dragutina Tadijanovića i Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje i njihove učiteljice. Učenici iz Petrinje na Pag su došli zahvaljujući Zajednici Hrvata u Mađarskoj koja je na taj način željela pomoći djeci s potresom pogođenog područja. Učenici su smješteni u Hotelu "Zavičaj" u Vlašićima, odmaralištu Zajednice Hrvata u Mađarskoj. Direktor hotela "Zavičaj" Tibor Radić za Radio Pag je rekao kako je za djecu sve organizirano i imaju sve što im treba.


"Djeca imaju smještaj u našem odmaralištu, imaju hranu, piće, boravak na plaži, kupanje, sunčanje, sportske aktivnosti i oni su jako sretni ovdje. Djeca su, boraveći u Vlašićima, makar malo zaboravila sav onaj užas kojeg su proživjela za vrijeme potresa," rekao je Tibor Radić za Radio Pag.
Boravak djece u Vlašićima na Pagu financirala je Hrvatska državna samouprava u Mađarskoj, ali i mnogi pojedinci, Hrvati u Mađarskoj. Grad Pag je podržao inicijativu i poklonio učenicima iz Petrinje cjelodnevnu vožnju brodom po Paškoj uvali.
"Mi smo se odmah nakon potresa uključili u akciju pomaganja Petrinje, izaslanstvo Grada Paga obišlo je Banovinu, a donirali smo sredstva za obnovu osnovne škole u Petrinji. Drago nam je da je Zajednica Hrvata u Mađarskoj organizirala dolazak učenika iz Petrinje u Vlašiće, a mi se smo se u to uključili tako što smo učenicima poklonili vožnju brodom po Paškoj uvali," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Pet-17
Pet-14
Pet-12
Pet-09
Pet-03
Pet-06

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK