slusaonica01
livestream01

Na plazi Prosika postavljene biorazgradive pepeljare

Na plaži Prosika u Pagu, u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga, postavljeni su nosači s info tablama i besplatnim pepeljarama. Plaža Prosika jedna je od najljepših i najposjećenijih plaža na području Grada Paga, ali i otoka Paga. Kako navode u Turističkoj zajednici Grada Paga, opušci od cigareta predstavljaju veliki ekološki i estetski problem na paškim plažama.

Kao rješenje tog problema izrađene su jednokratne pepeljare od biorazgradivog papira, a na info tablama prikazani su predmeti od različitih materijala i vremensko razdoblje koje je potrebno da bi se ti materijali razgradili. Na pepeljarama su tiskane upute za jednostavno sastavljanje, a nakon korištenja opušci s pepeljarom bacaju se u kante za smeće. Ciljevi projekta su smanjenje onečišćenja plaža od opušaka te poticanje na odgovornije ponašanje mještana, turista i posjetitelja, očuvanje prirode i bioraznolikosti kroz edukaciju, informiranje i senzibilizaciju javnosti. Osim na plaži Prosika u Pagu, u suradnji s udrugom Volim Vlašići, novi nosači s besplatnim pepeljarama i info tablama postavljeni su i na plaži u Vlašićima.
Pozivaju se pušači da koriste besplatne pepeljare i na taj način doprinesu očuvanju prirode i okoliša na otoku Pagu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK