slusaonica01
livestream01

Pocetak lova na lignje

Početak jeseni ove godine više nalikuje kasnom ljetu, jer su dnevne temperature zraka znatno iznad prosjeka, a more je još uvijek dovoljno toplo i za kupanje. Međutim, to nije promijenilo neke navike na otoku Pagu. S prvim danima jeseni počeo je lov na lignje. U Paškoj uvali, kao i općenito na cijelom akvatoriju otoka Paga, svakog dana sve je više onih koji pokušavaju uloviti lignje s malih brodica, koje su zamijenile ljetne glisere, jedrilice, jahte i SUV-ove. Međutim, kako je more još toplo, ulov je slab, jer se lignje zadržavaju na većim dubinama, od 50 do 70 metara.


-Za sada je to samo uhodavanje, jesenska zanimacija, jer ulovi se par komada manjih lignji, ali kada zapuše prva jača bura, bit će i velikih," kažu lovci na lignje.
Mnogi lignje pokušavaju uloviti i s obale, neki koristeći štapove, a neki na tradicionalan način, bacajući šuštavicu u more rukom. Često je lov na lignje razlog za zabavu i za druženje. Velika je sreća ako se ulovi jedna ili dvije lignje i za sada, dok jesen još podsjeća na ljeto, to je dovoljno. Nakon bučne turističke sezone, lov na lignje za mnoge je uživanje u tišini i povratak ustaljenom načinu života na otoku.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK