slusaonica01
livestream01

Sirana Gligora iz Kolana, dobitnik prestižnih svjetskih nagrada za paški sir, često je domaćin stranim studentima koji požele stažirati u Hrvatskoj.


"Ove godine s nama su dvije studentice iz Francuske, dvadesetjednogodišnja Soline i dvadesetogodišnja Edmée. Dolaze iz grada Angersa na zapadu Francuske sa ESA visokog učilišta specijaliziranog za agrikulturu, agronomiju, znanost o hrani, okoliš, opskrbne lance i marketing. " - kaže Toni Herenda, marketing asistent u Sirani Gligora.
„Studentice smo općeg smjera znanosti o hrani, a u Siranu Gligora došle smo naučiti nešto o načinu proizvodnje sireva u Hrvatskoj i poznatog Paškog sira, čija se proizvodnja razlikuje od proizvodnje poznatih Francuskih sireva. Tri mjeseca smo na Pagu i uskoro se vraćamo u Angers. Doputovale smo osobnim automobilom, pa smo u kratkom roku uspjele proputovati gotovo cijelu Hrvatsku. Bilo nam je lijepo, naučile smo puno, upoznale mnogo različitih ljudi i žao nam je što odlazimo.“- kažu Soline i Edmee.
U Sirani Gligora do veljače 2019. godine stažirat će i dvadesetčetverogodišnja Ilknur iz Istambula. Ilknur pohađa petu godinu studija na Odjelu za prehrambenu industriju Sveučilišta u Gaziantepu.
„U Sirani sam od 25. rujna i ostajem do veljače 2019. godine. Moja ideja je bila stažirati negdje u Europi, na moru, stoga mi se Sirana Gligora na Pagu učinila kao jako dobar odabir. Želim naučiti što više – od proizvodnih procesa do brige o siru jer sve to će mi trebati u profesiji.“ - rekla je Ilknur.
Mlada studentica iz Turske kaže kako nakon završenog stažiranja prvo želi proputovati Hrvatsku. Posao će nakon završenog studija i stažiranja vjerojatno tražiti u Italiji, a možda čak i u Hrvatskoj.
"Naravno, uvijek mi ostaje opcija povratka u Istanbul.“ - dodaje Ilknur.
U sirani Gligora svoja prva radna iskustva do sada je stjecalo 13 studenata.
" I dalje smo otvoreni za sve studente iz svih krajeva svijeta. Ovim putem pozivamo i sve studente u Hrvatskoj koji žele obaviti stručnu praksu u našoj Sirani da nam se jave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. " - poručuju iz Sirane Gligora.

SalineEdmee-1
domena

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK