slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ozujak 2022 bez kise

Mjesec ožujak često se naziva prevrtljivim, uglavnom zbog čestih promjena vremena unutar kratkih razdoblja, čak i unutar jednog dana. U ožujku se mijenjaju razdoblja bure, juga, vedrih i oblačnih dana, a uvijek bude i kiše. Međutim, ožujak 2022. bit će zabilježen kao najsušniji od kada se na Pagu prate meteorološke prilike.

Cijela zima, osim dijela prosinca, bila je sušna, a sušno razdoblje nastavilo se i na početku proljeća. Prema podacima o višegodišnjem prosjeku padalina na Pagu, u ožujku prosječno padne oko 100 litara kiše po metru četvornom. Te podatke, uključivo s Kvarnerom, potvrđuje i DHMZ. Međutim, tijekom ožujka ove godine na Pagu nije bilo kiše, a sudeći prema prognozama, kiše neće biti ni do kraja ožujka. Meteorolozi navode kako je sušno razdoblje na Kvarneru i u Sjevernoj Dalmaciji, dakle i na otoku Pagu, počelo već na ljeto 2021. godine i od tada se bilježi manjak količine kiše na cijelom otoku.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK