slusaonica01
livestream01

Radio Pag Proslava spomendana sv Jurja

U Pagu je svečano obilježen spomendan sv. Jurja, sveca zaštitnika grada Paga. Lik sv. Jurja, od lipnja 1990. godine, nalazi se na grbu, zastavi i gonfalonu Grada Paga, a obilježavanje spomendana sv. Jurja višestoljetna je tradicija u Pagu.

Proslava je počela procesijom od Zborne crkve Uznesenja Marijina do crkve sv. Jurja. U procesiji su se nosile relikvije sv. Jurja. U svečanom obilježavanju spomendana sv. Jurja sudjelovali su paški župnik don Božo Barišić, don Dario Tičić, župnik župe sv. Stošije u Biogradu, don Roland Jelić, župnik župe sv. Jude i Tadeja na Bokanjcu u Zadru, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš, članice i članovi KUD-a Družina i vjernici. Nakon procesije, u crkvi sv. Jurja održana je Sveta misa koju je predvodio don Roland Jelić. Poslije mise, na Trgu Petra Krešimira IV. nastupio je KUD-a Družina.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK