slusaonica01
livestream01

Ove godine, 28. listopada, navršava se trideset godina od proglašenja zaštićenih područja na Pagu i to Značajnog krajobraza i posebnog šumskog rezervata Dubrava Hanzine, Ornitološkog rezervata Veliko blato i Malo blato i Ornitološkog rezervata Kolanjsko blato.

Tako značajna godišnjica ukazuje na svjesnost prijašnjih generacija Pažana o očuvanju prirode. S trinaest zaštićenih područja u Zadarskoj županiji, među kojima su i rezervati na Pagu, upravlja županijska Javna ustanova Natura-Jadera koja radi na zaštiti svih područja i njihovoj promociji. Obilježavajući 30 godina od proglašenja zaštićenih područja na Pagu, Javna ustanova Natura Jadera će, zajedno s turističkim zajednicama Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana te udrugom Volim Vlašići, organizirati obilazak ornitoloških rezervata uz edukaciju o važnosti očuvanja vlažnih staništa i promatranje ptica, a postavit će se i izložba o močvarnim staništima i održati predavanja. Posebnost ornitoloških rezervata na otoku Pagu je boćata voda i močvarna vegetacija razvijena oko blatina, čime se značajno obogaćuju krška, ogoljela i vegetacijom siromašna staništa otoka Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK