slusaonica01
livestream01

radio Pag Stari grad Pag

Stari grad u Pagu, Kaštel Benković u Benkovcu i Rimska villa urbana sa mozaicima u Ninu postali su dio projekta "Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije". Za provođenje tog projekta župan Božidar Longin i ministrica regionalnoga razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Vrijednost projekta je 5.230.860,80 kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 72 %, a partneri na projektu sudjeluju u financiranju sa 38 %. Prijavitelj i nositelj projekta je Zadarska županija, a suprijavitelji su Grad Benkovac, Grad Pag, Grad Nin i Zavičajni muzej Benkovac.

Glavni cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju Zadarske županije valorizacijom kulturne baštine i njenom integracijom s kulturno-turističkom ponudom destinacije u svrhu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva i rasta zaposlenosti. Projekt obuhvaća pripremu dokumentacije za obnovu i uređenje pojedinačnih zaštićenih kulturnih dobara, razvoj sustava interpretacije i valorizacije kulturne baštine, izradu programa kulturnih događanja, promociju i jačanje poduzetništva kao i upravljanje, promociju kulturne rute. U provedbu i promociju programa bit će uključena TZ Zadarske županije koja će u suradnji sa TZ grada Benkovca, TZ grada Nina i TZ grada Paga promovirati kulturnu rutu i koordinirati organizaciju kulturnih programa koji će se definirati Integriranim programom. Provedba projekta u kojem se priprema projektna dokumentacija i glavni plan za kulturnu rutu je do kraja 2019. godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK