slusaonica01
livestream01

U Pagu je otvoren 11 Medunarodni festival cipke

U Pagu je otvoren 11. Međunarodni festival čipke na kojem sudjeluju čipkarice iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Izložbe čipki zemalja sudionica festivala postavljene su u prizemlju Kneževog dvora, a otvorene su od 09.30 do 13.00 sati i od 17.00 do 22:00 sata.

Svečano otvorenje festivala održano je na Trgu Petra Krešimira IV., a pred program svečanog otvorenja festivala nastupila je Gradska glazba Pag. Program je vodila Vlatka Vučić Marasović, a na svečanom otvorenju nastupio je KUD Družina, izvođačice pučkih napjeva Sanja Buljanović i Dragica Fabijanić, Dječji zbor Vijolice i grupa Infishando. Na otvorenju su bili predstavnici Grada Paga, gradonačelnik Ante Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš, direktorica Turističke zajednice Grada Paga Vesna Karavanić, gradski vijećnici i gradski pročelnici. Među uzvanicima bila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Ministrica Tramišak je i otvorila festival. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao kako se festival dvije godine nije održao zbog pandemije, te kako se s nestrpljenjem čekalo poboljšanje okolnosti i mogućnost organiziranja festivala.
Gradonačelnik Fabijanić je na otvorenju, među ostalim, rekao: "Paška čipka se u Pagu izrađuje stoljećima i ovaj festival je posveta našoj stoljetnoj tradiciji i baštini te našim vrijednim i samozatajnim čipkaricama, koje pašku povijest i tradiciju čuvaju stotinama godina i prenose na mlade generacije."
Organizatori 11. Međunarodnog festivala čipke su Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica "Frane Budak". Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo turizma i sporta.


Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK