slusaonica01
livestream01

Radovi u zgradi OS Jurja Dalmatinca Pag

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš posjetili su Osnovnu školu Jurja Dalmatinca gdje ih je dočekala ravnateljica škole Željka Zubović. Zajedno su razgledali prostorije u kojima se odvijaju radovi zadnje faze uređenja školske zgrade. Trenutno se u učionicama postavljaju parketi.


"Nakon sedamdeset godina od kada je zgrada izgrađena uložena su velika sredstva u uređenje zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca, a sada se radovi privode kraju i škola će biti dobro uređena, a stvoreni su uvjeti za jednosmjensku nastavu. U uređenju školske zgrade pomogla su resorna ministarstva preko fondova Europske unije i županija, a Grad Pag je pomagao pri prikupljanju dokumentacije i na druge načine. Treba istaknuti veliko zalaganje ravnateljice škole Željke Zubović da se dobiju sredstva za radove u školi," rekao je gradonačelnik Fabijanić za Radio Pag.
U zgradi Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag odvijaju se radovi na zadnjoj fazi unutarnjeg uređenja.
"U završnoj fazi uredit će se podovi u učionicama u prizemlju te u zbornici i uredima na prvom katu. Izmijenit će se i unutarnja stolarija na 1. katu zgrade te će se urediti i zidovi u prizemlju i na prvom katu," rekla je Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag.
Investicija je vrijedna 528.000.00 kuna, s PDV-om, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u sklopu Programa razvoja otoka, financira 260.000,00 kuna, a 268.000,00 kuna financira Zadarska županija.
"Ovim projektom završit će obnova školske zgrade. Od 2017. godine do sada je izmijenjen krov, postavljena je izolacija i nova fasada, izmijenjena je vanjska stolarija, izmijenjene su elektro instalacije, u dijelu koji koristi osnovna škola, uređeni su zidovi i podovi na 2. katu na kojem su prenamijenom prostora dobivene nove učionice. Ova je obnova rezultat odlične suradnje Škole, Zadarske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i Grada Paga koji je uložio u dio projektne dokumentacije i opremanje učionica," rekla je ravnateljica Željka Zubović.


Josip Portada/Radio Pag

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK