slusaonica01
livestream01

Grad Pag uvodi stednju struje

Grad Pag će provesti privremene mjere na uštedi električne energije i to isključivanjem svakog drugog rasvjetnog mjesta u javnoj rasvjeti na području svih naselja u administrativnoj jedinici Grad Pag, dakle od Miškovića do Šimuna. To je za Radio Pag rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Na području Grada Paga ima oko 700 rasvjetnih mjesta, a godišnje Grad Pag za potrošnju električne energije plaća milijun kuna. Međutim, nakon povećanja cijene električne energije, za istu količinu potrošnje trebalo bi plaćati 4, 3 milijuna kuna s uračunatim PDV-om. Uz to, Grad Pag plaća i redovno održavanje elektro infrastrukture, što zajedno s potrošnjom iznosi 6 milijuna kuna.


"Takav iznos jednostavno ne možemo plaćati i morali smo donijeti odluku o štednji, jer ako bi smo ostali na istoj potrošnji, morali bi povećati visinu komunalne naknade, a to ne želimo, jer bi to bio udar na standard građana. Znači, ušteda je jedino rješenje i molim građane za razumijevanje," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Mjere štednje u potrošnji električne energije provest će se i u gradskim tvrtkama. Naime, direktorima gradskih tvrtki je preporučeno pronaći način kako unutar tvrtki uštedjeti barem polovicu trenutne potrošnje.
Uvođenjem štednje Grad Pag bi za potrošnju električne energije trebao plaćati oko 1, 5 milijuna kuna.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK