slusaonica01
livestream01

image7

Program obilježavanja počeo je u 10:30 sati budnicom Gradske glazbe Pag i nastupm djece iz dječjeg vrtića paški mališani. Nakon toga u Kneževu dvoru počela je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga . Sjednicu je otvorila predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš, a program je vodila Vlatka Vučić Marasović.

Na sjednici su nazočni bili brojni uzvanici, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,izaslanik predsjednik Sabora RH Gordana Jandrokovića, zastupnik u Hrvatskom saboru Rade Šimičević, župan Zadarske županije Božidar Longin i njegov zamjenik Šime Vicković, državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver, predsjednik Hrvatskog Nogometnog Saveza Marijan Kustić, ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić,državni tajnik ministarstva pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina  , državni tajnik ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, , izaslanstvo grada Kozarmislenya na čelu s gradonačelnikom dr. Birom Karoly, Zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško, gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, načelnik Općine Povljana Predrag Rukavina,  načelnik Općine Kolan Šime Gligora, načelnik PU zadarske Anton Dražina, te ravnatelji i direktori gradskih i županijskih ustanova, predstavnici suda, policije, Crkve i udruga. Pred početak svećane sjednice Gradskog vijeća, klapa Sol otpjevala je himnu, a nakon toga je predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš otvorila sjednicu te je u svoje ime i u ime gradskih vijećnika svima nazočnima i svim građanima Grada Paga poželjela sretan Dan Grada Paga. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić održao je prigodan govor o projektima koji su u Pagu napravljeni, na kojima se radi i koje se planira raditi, te je zahvalio Vladi Republike Hrvatske, resornim ministarstvima i Zadarskoj županiji na potpori. Posebno je istakao ponos Pažana zbog bogate prošlosti i zbog svega onoga što je do danas održano. Gradske vijećnike, predstavnike Grada i sve građane Grada Paga pozdravio je i ministar Davor Božinović. Ministar Božinović je naveo kako Grad Pag postiže dobre rezultate u turizmu te je četvrti u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja na tisuću stanovnika, a najavio je i velika ulaganja u obnovu Policijske postaje Pag. Župan Božidar Longin je govorio o značenju Grada Paga u Zadarskoj županiji. Nazočne je pozdravio, a Pažanima poželio sretan Dan Grada Paga saborski zastupnik Rade Šimičević.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja Grada Paga. Zahvalnice su dobili Gradska glazba Pag, Nogometni klub Pag, Željko Maržić, Denis Bačić, Srednja škola Bartula Kašića Pag, Udruga proizvođača paškog sira i Stolnoteniski klub Pag.

Godišnju nagradu Grada Paga dobili su dr Željko Vragović i Frane Oguić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nastupila je klapa „Sol“.

Poslije svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Paga, na Trgu Petra Krešimira IV. održala se manifestacija Ca ća što se nekad jelo na našem otoku Srednje škole Bartula Kašića Pag.

image14
image13
image12
image11
image10
image9
image8
image7
image6
image4

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK