slusaonica01
livestream01

Slani škoj 1naslov

U četvrtak, 25. svibnja 2023. godine u Zadru na trgu Petra Zoranića održana je županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra je okupila učeničke zadruge iz 15 škola sa područja Zadarske županije. Domaćin smotre bila je OŠ Sv Filip i Jakov iz Sv Filipa i Jakova. Učeničku Zadrugu Slani škoj predstavljale su učenice 2. razreda Gimnazije Matija Paro i Lucija Šljivo sa voditeljicom zadruge Teutom Dragoslavić.


Na štandu Zadruge Slani škoj prikazani su proizvodi nastali kroz projekt „V.U.N.A. – Vuna u našim aktivnostima“ u kojem SŠ Bartula Kašića Pag sudjeluje kao partner udruzi Volim Vlašići. Projekt je najvećim dijelom financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kroz program Poticanja razvoja civilnog društva na otocima.
Posjetitelji štanda, koji je mirisao smiljem i slavujom, mogli su vidjeti ovčice i slike nastale tehnikom suhog filcanja.
Upitani kako su se odlučili uz izradu predmeta od paške čipke raditi i predmete od filcane vune u Slanom škoju su nam rekli: U ovaj smo se projekt s radošću uključili svjesni velikog ekološkog problema oko zbrinjavanja ovčje vune na otocima. Ovaj naš način korištenja vune samo je jedan od dobrih primjera kako pokušati riješiti problem te dobiti zanimljiv suvenir. Pritom je za školu najvažnije da učenici usvoje još jednu vještinu kojom mogu aktivno doprinijeti poboljšanju kvalitete života na otoku.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto/SŠ Bartula Kašića Pag

Slani-koj-2-tand
Slani-koj-3
Slani-koj-1naslov

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK