slusaonica01
livestream01

tor

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga održanoj u utorak, 20. lipnja raspravljalo se i o temi koja u posljednje vrijeme u javnosti budi brojne diskusije. Vijećnica Vesna Fabijanić postavila je gradonačelniku Fabijaniću pitanje o razlozima postavljanja ograde oko kipa tzv. Solara, na što je gradonačelnik  rekao: "Razgovarao  sam s autorom kipa, profesorom Kršnjavijem.

U proteklom razdoblju, kroz ovih godinu dana, bili smo svjedoci vješanja na šipku. Došlo je do njezinog puknuća. Da se dalje kip ne devastira, odlučili smo donijeti privremenu mjeru - postaviti ogradu s ciljem da ga zaštitimo. Iza ljeta je planirana sanacija Solara, točnije same šipke. Ujević ljevaonica je dala obećanje da će probati u roku od nekoliko dana to izvesti na licu mjesta. Ako u tome ne uspiju, kip će se nažalost morati odnijeti na remont u Zagreb, što znači da ga određeno vrijeme neće biti."

Marin Milić/Radio Pag
Foto: Marin Milić

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK