slusaonica01
livestream01

kolan požar danijel palčić

U srijedu oko 13:20 izbio je požar u Kolanjskom polju. Prvi su na teren izašli pripadnici DVD Kolan koji su krenuli sa gašenjem požara, a nakon toga su im se pridružili pripadnici JVP Pag. Zbog nepovoljnog vjetra, suhog raslinja, te blizine naselja zatražena je pomoć zračnih snaga te DVDa susjednih općina i gradova. U jednom trenutku požar je ozbiljno zaprijetio naselju te došao do prvih kuća.

Zajedničkim djelovanjem kopnenih i zračnih snaga požar je zaustavljen i stavljen pod kontrolu oko 15:00, te nije prouzročena nikakva značajnija materijalna šteta iako je izgorjelo cca 5 ha raslinja i stabala. Do kraja dana su na požarištu i dalje bili dežurni vatrogasci.
Iz Općine Kolan zahvaljuju svima koji su sudjelovali u gašenju požara, pripadnicima DVD Kolan, JVP Pag, DVD Novalja, DVD Povljana, DVD Barbati, Zračnim snagama, Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije, kao i Kampu Šimuni.

Radio Pag, Foto: Danijel Palčić

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK