slusaonica01
livestream01

Turizam 3

Otok Pag, kao i ostatak Hrvatske, ovaj središnji dio ljeta nazivaju srcem turističke sezone, pa je već vrijeme za prve izvještaje o „stanju na terenu“. Iako se mnogi ugostitelji i turistički djelatnicižale kako je ova sezona podbacila, ima i onih koji kažu da je prerano govoriti o sezoni kao da je već završila i da treba pričekati jesen da se dobije prava slika o uspješnosti sezone.

Mnogi u javnosti tvrde kako je opći porast cijena osudio turističku sezonu na propast i kako i na očigled ima manje gostiju, zasad bi bilo bolje prionuti poslu i voditi se službenim podacima. Iz tog razloga, obratili smo se Turističkoj zajednici Grada Paga, koja nas je izvijestila o tome kako stoje stvari. Prema njihovim podacima, ovih dana na području Grada Paga boravi 11 900 gostiju. Otprilike 700 gostiju je prijavljeno u hotelima, dok u kampu Šimuni boravi njih 3400.
Kada to pretvorimo u postotke, govorimo o otprilike 95% popunjenosti kapaciteta tih smještajnih objekata. Vrlo često javnost zanima koliko turista boravi u privatnom smještaju, navode u paškom Turističkom i informativnom centru. Taj podatak je za Radio Pag iznio Bernard Maržić iz Turističke zajednice Grada Paga koji kaže kako je privatni smještaj u proteklim danima zabilježio 5500 prijavljenih gostiju, što je otprilike oko 80% popunjenosti kapaciteta. Postoji jedna zanimljivost koja se tiče privatnog smještaja na području Grada Paga. Gotovo je 500 prijavljenih odnosno kategoriziranih kreveta više u privatnom smještaju u odnosu na isto razdoblje prošle sezone. U postotku to predstavlja povećanju od oko 7%. Čini se, dakle, barem na temelju ovih podataka, kako sezona u biti trenutno ne stoji loše. Preostaje još vidjeti što donosi ostatak sezone, za što treba pričekati rujan.

Marin Milić/Radio Pag Foto:Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK