slusaonica01
livestream01

Nagrada Gligora

Na ovogodišnjem Great Taste Awardsu čak četiri sira "Sirane Gligora" osvojili su nagrade. Great Taste Awards smatraju se jednom od najpouzdanijih svjetskih nagrada za hranu i piće- njihova oznaka na proizvodu znak je kupcu da se radi o jako ukusnom proizvodu! Više od 14. 000 proizvoda iz cijelog svijeta sudjelovalo je u ovogodišnjem natjecanju.

Svi nominirani proizvodi rangirani su prema različitim kvalitetama, uključujući okus, teksturu i sastojke. Tim stručnjaka zatim odlučuju hoće li proizvod dospjeti na popis Great Tastea i koliko će mu zvjezdica biti dodijeljeno:

3 zvjezdice: Iznimno ukusna hrana–samo oko 1,5% proizvoda godišnje dobije 3 zvjezdice–nemojte izaći iz trgovine, a da je ne kupite!

2 zvjezdice: više nego ukusno–10% proizvoda dobit će ovu ocjenu

1 zvjezdica: hrana ili piće koja pruža fantastičan okus. Otprilike 30% unosa će svake godine postići ovu ocjenu.

Čak četiri sira Sirane Gligora osvojila su po dvije zvjezdice: Paški sir (ZOI), Paški sir (ZOI) ekstra stari, Kozlar iz maslinove komine i Kozlar iz mošta!

Prenosimo i recenzije sudaca

Jedan od sudaca ovako je komentirao Paški sir ekstra stari: "Ovo je sir samouvjerenog izgleda, robusne veličine i prekrasne teksture. Na nepce donosi slatko i slano, a da vas ne razbije pretjeranim okusom ovčjeg mlijeka, što nas je impresioniralo. Nastavili smo jesti više.....što po definiciji znači da nam se svidjelo. Pravi znak užitka i stručnosti u izradi".

"Stvarno uzbudljiv kozji sir kojem masline daju izniman sjaj. Nismo mogli prestati istraživati i koru i pastu zbog različitih razina orašastosti i kremastosti koje nudi."

Iz Sirane javljaju kako su iznimno zadovoljni ovogodišnjim postignućem i reakcijama struke na Great Taste Awardsu 2023.

Sirevi sirane Gligora ove godine su jedini nagrađeni hrvatski sirevi.

Sponzorirana objava

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK