slusaonica01
livestream01

DDK

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi priređen je tradicionalni prijem za jubilarne darivatelje koji su krv dali 35,50,55,75, 100 i 125 puta. Ove godine 7 darivateljica krv je dalo 35 puta, 18 darivatelja 50 puta, 3 darivateljice 55 puta, 6 darivatelja 75 puta, a 100 puta krv je darovao Vremenko Maričić. Posebno priznanje za 125 darivanja dobio je nekadašnji djelatnik zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović.

 

Na današnjem prijemu bio je nazočan i predsjednik Hrvatskog crvenog križa Josip Jelić koji je rekao: „Sretan sam i ponosan što imamo danas ljude koji čine nešto humanitarno i što se s ničim ne može usporediti, dati dio sebe, svog organa, jer krv je jedan od organa koji je međunajsloženijim organima osim mozga koji uopće postoji u tijelu, dati anonimno onome kome treba krv da mu se spasi život ili zdravlje je veliki smisao dobrovoljnih darivatelja krvi. Krv je važna jer je nezamjenjiva. Stotinu godina su pokušali napraviti umjetnu krv i nisu ni blizu otkrića. Umjetna krv se može zamijeniti samo pravom krvlju.“

U ime Zadarske županije obratio se zamjenik župana Šime Vicković koji je naglasio kako se u nizu plemenitih djelatnosti koje se pod okriljem Crvenoga križa provode, a koje Zadarska županija i financijski podupire (ove godine s oko 73, a iduće u proračunskom planu s oko 93 tisuće eura), svakako je među najznačajnijima upravo darivanje krvi.

„Vaša su dobrota i nesebičnost beskrajne. Živimo u ovom ponekad čudnom i ubrzanom vremenu u kojem je otuđenje čovjeka od čovjeka, nažalost, gotovo normalno. Nemamo vremena ni za svoje najbliže, a kamoli za neznance. Kao da postajemo sve manje osjetljivi na tuđu nesreću i patnju. Baš zbog toga postojanje ljudi koji daruju dio sebe ne tražeći ništa za uzvrat, svima nam puni srca nadom da svijet ipak nije loše mjesto. Velika vam hvala na tome. Hvala vam što nas svojim činom tjerate da se pomalo i posramimo te razmislimo što možemo učiniti, kako pomoći onima kojima je pomoć nužno potrebna. Danas ste ovdje svi jubilarci, no ova mala vojska još je puno brojnija. Na sreću svih nas jer život je nepredvidiv i nikada ne možemo znati kada će nekome od nas zatrebati najdragocjenija tekućina.“, rekao je Šime Vicković.

  • Jubilarne darivatelje krvi pozdravio je i predsjednik Crvenog križa Zadarske županije Davor Dorčić.
  • Priznanja i plakete za 35 darivanja dobile su: Ana Bojčić, Mladena Dukić, Seka Gregov, Marina Lovrić, Suzana Perin, Silvana Školjarev i Slavica Urem.
  • Za 50 darivanja: Bojan Bilić, Dragan Bolić, Davor Dorčić, Damir Fantov, Ivan Francišković, Darko Grčar, Vladislav Krpina, Tomislav Marasović, Denis Marfat, Nebojša Marinković, Emil Marnika, Vice Mičić, Zvonimir Nadinić, Ivica Obad, Hrvoje Panjol-Tuflija, Luka Pavičić, Leon Peričić i Elvis Šmit.
  • Za 55 darivanja: Marica Juratovac, Ljiljana Kapović i Marijana Marcela Šimunić.
  • Za 75 darivanja: Nenad Andrić, Ivo Božić, Zdenko Lešković, Zoran Lisica, Ivan Marković i Marinko Šunić.
  • Za 100 darivanja: Vremenko Maričić
  • Za 125 darivanja: Branko Kolanović

Zadarska županija / Foto Elvis Šmit

14-IMG1390
13-IMG1391
12-IMG1392
11-IMG1393
10-IMG1395
9-IMG1398
8-IMG1399
7-IMG1400
6-IMG1401
5-IMG1402

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK