slusaonica01
livestream01

Otocno vijece potpisivanje ugvovora e1Foto Žene za otok

U petak 3. studenog u Zadru na sastanku Otočnog vijeća Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisalo je ugovore o dodjeli sredstava s čelnicima 56 udruga civilnog društva koje djeluju na hrvatskim otocima. To su sredstava za provedbu njihovih pojedinačnih programa, a projektima 56 udruga dodijeljeno je nešto preko 319 tisuća eura. Među 56 otočnih udruga su i dvije udruge sa otoka Paga. To su Udruga proizvođača paškog sira te Udruga hrvatskih branitelja veterana Domovinskog rata iz Novalje.


Sredstva u iznosu 5600 eura odobrena su Udruzi proizvođača paškog sira za projekt brendiranja paške ovce i paškog sira kroz zaštićenu oznaku izvornosti. Ugovor u ime Udruge potpisala je predsjednica udruge Martina Pernar Škunca, a partneri na projektu su im Srednja škola Bartula Kašića Pag i Udruga „Volim Vlašići.“ Sredstvima koje su dobili žele povećati vidljivost udruge, a uložit će ih u promociju paškog sira i promociju oznake izvornosti kao važne dodane vrijednosti.
Udruga proizvođača paškog sira zajedno s Udrugom Modus Vivendi s Pašmana partner je udruzi Žena za otok s Krka u projektu "Na pola puta" kojim će povezat žene s Krka, Paga i Pašmana.
Druga udruga s otoka Paga koja je dobila je sredstva za svoj projekt, je Udruga hrvatskih branitelja veterana Domovinskog rata iz Novalje, koji su za projekt povećanja kapaciteta digitalne pismenosti stanovništva dobili 5.500 eura.
Ovim natječajem Vlada i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije podupiru rad udruga, koje su važni nositelji kulturnog i gospodarskog života pogotovo u sredinama kao što su otoci. Udruge okupljaju entuzijaste, ljude koje cijene sredinu u kojoj žive i rade i žele je razvijati. Često to rade dobrovoljno, a značajno doprinose razvoju kvalitete života. Time doprinose kvaliteti života na otocima, ali i njegovanju lokalne tradicije i baštine.

Elvis Šmit/Radio Pag foto:Žena za otok

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK