slusaonica01
livestream01

škola

58 osnovaca i 20 srednjoškolaca na otoku Pagu prvi put sjeli u školske klupe.
U ponedjeljak, 9. rujna, školsko zvono označilo je početak nove školske godine u Republici Hrvatskoj, a tako i u Pagu. U Pagu je, u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca i u Srednjoj školi Bartola Kašića sve bilo spremno za početak nastave. Za učenice i učenike prvog razreda osnovne škole priređen je poseban program dobrodošlice u kojem su Vijolice zapjevale dobrodošlicu u školu.


U Osnovnu školu Jurja Dalmatinca Pag u školskoj godini 2024./2025. upisano je 24 učenika u 1. razred. Od toga je 22 učenika u Pagu, 1 učenik u Područnoj Školi Povljana i 1 učenik u  Područnoj Školi  Vlašići. Školu će u ovoj školskoj godini pohađati 232 učenika, 206 učenika u matičnoj školi, 23 učenika u područnom odjelu u Povljani, 2 učenika u Vlašićima i jedna učenica u Dinjiškoj. Pet učenika koji ne znaju hrvatski jezik će pohađati pripremnu nastavu, uz učenje hrvatskog jezika.
Osnovna škola A. G. Matoša u Novalji dočekala je prvi dan nastave 34 nova učenika prvih razreda.  Uz jedan razred u matičnoj školi u Novalji, prvašići su krenuli u Područne škole u Kolanu, Metajni, Jakišnici i Zubovićima. 5 prvašića u Kolanu, Načelnik Općine Kolan Šime Gligora, darovao je prvog dana prigodnim poklonima. 

U  Srednjoj školi Bartol Kašić u školskoj godini 2024./2025. U 1. razred gimnazije upisano je 11 učenika, a 9 učenika upisano je u 1. razred  programa Ugostiteljstvo i turizam za zanimanje kuhar. Školu će u ovoj školskoj godini pohađati 87 učenika.
Jedinice lokalne samouprave na otoku Pagu sufinancirale su nabavu školskih udžbenika i radnih bilježnica u školskoj godini 2024./2025. kako bi se osigurao svim učenicima i srednjoškolcima obrazovni materijal potreban za nesmetano praćenje nastave.
 
Elvis Šmit/Radio Pag  foto: FB OŠ Juraj Dalmatinac Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK