slusaonica01
livestream01

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je rekao kako je Vladin zrakoplov spreman za prebacivanje sedmogodišnje djevočice u Zagreb. Izjavio je kako se stanje sedmogodišnje djevojčice pogoršava. "Nažalost, stanje se ozbiljno komplicira. Kod jedne curice razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro kako bi je bili spremni preuzeti. Vladin zrakoplov je spreman," rekao je ministar Kujundžić.


Prema informacijama iz Opće bolnice Zadar, dvoje od četvoro djece koje je Josip Rođak (54) u četvrtak u 6:47 sati bacio s prvog kata kuće, je vrlo teško povrijeđeno. Najteže su ozlijeđene dvije curice u dobi od 7 i 8 godina.
"Dvije djevojčice starosti 7 i 8 godina su u jedinici intenzivnog liječenja. Jedna je stabilno i pri svijesti i sutra će na operaciju. Druga, sedmogodišnja, je teže ozlijeđena, nije stabilizirana, a ima ozljede glave i grudnog koša. Ona je na mehaničkoj ventilaciji," rečeno je konferenciji za novinare u Općoj bolnici Zadar.
Djevojčica diše uz pomoć aparata i liječnici se bore za njezin život. U Općoj bolnici Zadar je rečeno kako je drugo dvoje djece stabilno, te kako im život nije ugrožen.
Zbog ovog tragičnog događaja na Pag dolazi ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić. Ministrica Murganić izrazila je žaljenje zbog stradavanja četvero malodobne djece na Pagu. Rekla je kako će poslati inspekcijski nadzor kako bi se saznale okolnosti nemilog događaja. Rekla je kako ne može sve to promatrati iz Zagreba i zbog toga će doći u Pag. Ministrica Murganić je uoči sjednice Vlade izrazila žaljenje zbog strašnog događaja na Pagu i rekla kako je zgrožena i još ne može vjerovati da se to dogodilo. Ministrica Murganić je rekla kako je obitelj Rođak na Pag stigla s područja Virovitice te kako je tamošnji Centar za socijalnu skrb provodio nad njima jedan vid nadzora zbog složenih obiteljskih odnosa.
"Socijalna skrb je nad obitelji imala nadzor zbog konfliktnih odnosa u obitelji. Kod najstarije kćeri, koja je iz prethodnog braka, za sada ne znam kojeg supružnika, uočeni su svojevrsni poremećaji", rekla je ministrica.
Ministrica Murganić je rekla kako ministarstvo prikuplja sve informacije, te je istaknula kako je najvažnije pratiti kakvo je zdravstveno stanje djece i kako teče njihov oporavak.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je prije sjednice Vlade RH rekao kako je zgrožen ovim monstruoznim činom na Pagu. "Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se odvio na Pagu, gdje je nastradalo četvero malodobne djece," rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković je kasnio na sjednicu jer su on, te ministri Božinović, Murganić i Kujundžić kontaktirali s policijom i bolnicom u Zadru.
Tragičan događaj, koji je šokirao otok Pag i cijelu Hrvatsku, dogodio se u četvrtak ujutro. Josip Rođak je s prvog kata, s visine od oko šest metara, bacio svoje četvoro male djece. Obitelj Rođak je bila podstanar u kući čiji je vlasnik Pažanin Berdardo Maričević (85). Maričević je rekao kako je čuo plač i izašao iz kuće i vidio djecu na popločanom podu. Naveo je kako je oko njih bilo krvi i kako su djeca bila u pidžamama. Jecajući je naveo kako je pokušao pomoći. Na mjesto događaja brzo nakon dojave došla je Hitna medicinska pomoć iz Paga i iz Novalje i službenici Policijske postaje u Pagu, čije se sjedište nalazi na stotinjak metara od mjesta tragičnog događaja. Na mjestu događaja je proveden očevid. Majka djece je htjela poći s djecom u Opću bolnicu u Zadar, ali je vraćena radi istrage. Kasnije joj je dozvoljen odazak u bolnicu. U Općoj bolnici u Zadru je potvrđeno kako je majka posjetila djecu te kako je bila u šoku. Bernardo Maričević je rekao kako su djeca bila u pidžamama iz čega se može pretpostaviti kako su, neposredno prije tragičnog događaja, još spavala. Međutim, o tome će se više znati nakon što policija obavi sve istražne radnje. Uz to, vlasnik kuće je rekao kako je otac najprije bacio tri djevojčice, a nakon toga dječaka. Djeca su bila ranjena i u šoku i smrzavala su se. Pokrivena su dekom do dolaska hitne medicinske pomoći. Josip Rođak je priveden i zadržan u policiji.

Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK