slusaonica01
livestream01

izlozba 03

Trgovačko društvo "Vodovod Hrvatsko primorje-Južni ogranak" obilježava 40. godina od utemeljenja i tom prigodom je u Kneževom dvoru u Pagu postavljena prigodna izložba. Na otvorenju izložbe bili su Milan Nekić, direktor "Vodovoda Hrvatsko primorje-južni ogranak", zamjenik gradonačelnika Grada Paga Davor Fabijanić, Ante Čemeljić, direktor Komunalnog društva Pag, gradski vijećnici i pročelnici, predstavnici "Čistoće Pag", predstavnici Osnovne škole Jurja Dalmatinca, Srednje škole Bartola Kašića, Dječjeg vrtića "Paški mališani" i mnogi drugi.


"Mislim da bi građani trebali pogledati ovu izložbu. O značenju Vodovoda Hrvatsko primorje-Južni ogranak za grad i otok Pag ne treba posebno govoriti. Preko tog vodovoda Pag dobiva vodu, a voda je naš život, naš razvitak," rekao je Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Grada Paga.
"Čast mi je što je Komunalno društvo Pag domaćin ove izložbe na kojoj građani mogu vidjeti kako se gradio vodovod, kako se pročišćava voda, mogu dobiti informaciju o kvaliteti vode i o opskrbi vodom," rekao je Ante Čemeljić, direktor Komunalnog društva Pag.
„Ova izložba je postavljena u prigodi značajne obljetnice našeg trgovačkog društva, Vodovoda Hrvatsko primorje Južni ogranak, a izložba je i spomen na četrdeset godina postojanja našeg poduzeća koje je za područja otoka Paga, Karlobaga, otoka Raba i Senja, riješilo problem vodoopskrbe, ostanka ljudi na svojim ognjištima, a potaklo je i potreban gospodarski razvoj, prvenstveno turizam. Ovo poduzeće je do sada samozatajno radilo, investiralo i gradilo potrebnu infrastrukturu za vodoopskrbu spomenutih područja i evo, već 40 godina ispunjava svoju temeljnu zadaću koju je dobilo 1. veljače 1979. godine kada su trgovačko društvo osnovali općine Senj, Rab, Pag i Gospić i danas je u suvlasništvu sedam gradova i općina, Senja, Raba, Paga, Novalje, Karlobaga, Lopara i Povljane“, rekao je direktor Vodovoda Hrvatsko primorje-Južni ogranak" Milan Nekić.
Društvo danas zapošljava 22 djelatnika, a tehnički i tehnološki je opremljeno kako bi kvalitetno i učinkovito obavljalo posao, ali i odgovorilo izazovima koje donosi razvoj područja koja opskrbljuju vodom. Izložba je informativna i pregledno podsjeća na povijest, nastanak i značaj "Vodovoda Hrvatsko primorje-Južni ogranak", opisuje funkcioniranje hidroenergetskog sustava te načine na koji se skuplja, pročišćava i distribuira voda za piće. Uz redovnu djelatnost, Vodovod Hrvatsko primorje-Južni ogranak" radi i na popularizaciji i promidžbi svojih aktivnosti i na edukaciji i ekološkom osvješćivanju građanstva s ciljem očuvanja, štednje i vrednovanja vode.
Izložba će biti otvorena do 17. svibnja.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK