slusaonica01
livestream01

Radio Pag Eko

U organizaciji udruge Volim Vlašići, a u suradnji s tvrtkom Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu održana je radionica „Edukacija o korisnosti otpada“ koju je vodila Ljiljana Jurjević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv u tvrtki Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

 

U radionici su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda.

„Ove radionice radimo za djecu kako bi naučili kako pravilno odlagati otpad, ali i kako bi, kada dođu kući, svojim roditeljima rekli kako se to radi,“ rekla je Ljiljana Jurjević za Radio Pag. „Uz to, djecu se uči kako svaki otpad ne mora biti otpad već se od njega može i nešto korisno napraviti. Radionica se temelji na zgodama i nezgodama gospodina Otpadića, maskote napravljene od recikliranih materijala, koja putuje po svijetu i na razne načine se susreće s otpadom tako da je sve to djeci blisko i zanimljivo.“

Učenike i učenice se podučilo u koji spremnik odložiti koru od banane, novine, staklo i plastiku, kao i kako raspoznavati čemu služe smeđi, žuti, plavi i zeleni spremnik te kako i sami kući mogu iskoristiti ono što bi inače odbacili.

„Zahvaljujem se udruzi Volim Vlašići koju vodi Ana Žunić i koja je prva iskazala želju za suradnjom. Na Pagu možete biti sretni što imate tako aktivne udruge.“ (Foto: Udruga Volim Vlašići)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK