slusaonica01
livestream01

Radio Pag koncert Lovro Pogirelic

U sklopu 21. PagArtFestivala, u skladištu soli "Solane Pag", održan je koncert pijanista Lovre Pogorelića. Na programu su bila djela A. N. Skrjabina 24 Preludija, Op. 11, Fantazija u h-molu Op. 28, Poema Op. 41 i Peta sonata za klavir Op. 53.
"Pri organizaciji festivala svake godine se trudimo pronaći neki novi prostor, uvijek pronaći nešto novo. Naš novi tehnički direktor Alan Crljenko je predložio održavanje koncerta u skladištu soli i to je sjajna ideja. Svirati u takvom prostoru, uz uskladištenu sol, je doista nešto posebno, to će biti pravi paški događaj. Skladište soli je velik i akustičan prostor, klavir će se lako prenijeti, a neće biti problema ni s postavljanjem rasvjete niti s bilo kojim drugim organizacijskim poslovima. Drago mi je što ću održati koncert u tom prostoru, a mislim kako će općenito taj ambijent biti zanimljiv za publiku, jer je to ipak nešto drugačije, vrlo malo je onih koji su bili u tom velikom skladištu, malo je onih koji su to imali prigodu vidjeti, a ovo je prvi puta da se na takvom mjestu događa koncert. I meni je drago što ću održati koncert u tom, po mnogo čemu posebnom prostoru," izjavio je za Radio Pag prije koncerta maestro Lovro Pogorelić, umjetnički direktor PagArtFestivala.
Lovro Pogorelić (1970.) dobio je prvu poduku iz klavira od svog oca Ivana, akademskog muzičara. Od dvanaeste godine je radio s ruskim pijanistom i pedagogom K. Boginoom. Od sedamnaeste godine redovito koncertira širom svijeta. Lovro Pogorelić je redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK