slusaonica01
livestream01

Radio Pag bikeri

Oko 4. 000 bikera će, prema najavi, za vikend blokirati promet u Pagu i Zadru. Blokirat će brojne naplatne postaje, granične prijelaze i trajektne luke jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi ministru prometa Olegu Butkoviću o povećanju sigurnosti motociklista, najavila je udruga Karavana za život-bikeri na cesti.

Prema najavi, bikeri će 31. kolovoza i 1. rujna usporiti promet na trajektnim pristaništima Pag, Korčula, Split, Zadar, Rab, na mostu Krk i na naplatnim postajama Lučko, graničnim prijelazima Rupa, Kaštel i Plovanija. Motociklisti su predali ministru zahtjeve kojima traže postavljanje zaštitnih ograda na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, prekidanje prakse poskupljenja cestarine od 10 posto u sezoni za motocikliste. Traže i smanjenje cestarina za motocikle za 50 posto u odnosu na automobile, objašnjavajući kako je motocikl za 50 posto manji i lakši od automobila. Upozorili su kako će se povezati i sa štrajkom vozača, a koji su svoj štrajk, za sada, najavili za prvi dan škole, 9. rujna.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK