slusaonica01
livestream01

Radio Pag Festa od sira u Kolanu

U Kolanu je sve spremno za 5. Feštu od sira. Fešta će se održati sutra, u petak, 30. kolovoza i bit će to najveća manifestacija na otoku Pagu posvećena najpoznatijem siru u Hrvatskoj, Paškom siru koji je ove godine, jedini u Hrvatskoj, dobio certifikat oznake izvornosti.

Fešta od sira održat će se na Trgu kralja Tomislava, a početak je u 19:00 sati. Na Fešti od sira ove godine sudjelovat će više od 30 izlagača, OPG-ova s otoka Paga, iz Zadarske županije, ali i iz cijele Hrvatske. Na dan Fešte od sira, od 15:00 do 17:00 sati, sirane će imati Dan otvorenih vrata i u to vrijeme moći će se posjetiti Sirana Mih, Sirana Gligora, OPG Franjo Zubović i OPG Emil Oštarić. Na taj način će posjetitelji imati mogućnost vidjeti kako se proizvodi Paški sir. Za posjetitelje je organiziran besplatan prijevoz iz Paga, Šimuna, Novalje i Mandra, a organizatori su osigurali i besplatan parking. Za trajanja fešte vrijedit će posebna prometna pravila.
"Ova manifestacija, posvećena Paškom siru, je kruna svih manifestacije koje su ovog ljeta održane u Kolanu, a počelo je s Feštom od skute, nastavilo se s nizom drugih koje su bile uspješne, a posebno treba spomenuti Feštu od janjetine koja je bila jako uspješna iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno. Na svim feštama je bio velik broj posjetitelja, a tako će biti i na ovoj fešti jer je interes velik," rekla je Anđela Paladina iz Općine Kolan, aktivna u oragnizaciji fešte. "Na ovom projektu su se angažirali mnogi u Kolanu, Čistoća, članovi DVD-a, djelatnici Općine Kolan, Turističke zajednice, svi žele doprinijeti kako bi ova manifestacija bila što bolje organizirana. Također, veliko je zanimanje i izlagača, tako da će na fešti, uz Paški sir, biti i brojnih drugih specijaliteta, bit će pršuta, vina, maslinovog ulja i raznih proizvoda s otoka, ali i iz drugih područja. Pripremit će se i oko šest stotina porcija gulaša od paške janjetine. Posjetitelji će imati na raspolaganju besplatni parking tako da će se svi koji će doći s vozilima imati gdje smjestiti, a redari će se brinuti o sigurnosti i bit će na raspolaganju onima koji će imati bilo kakve upite. Dakle, sve je spremno za veliku, petu Feštu od sira."
Voditelj programa je Neno Pavinčić, a u zabavnom dijelu programa nastupit će zadarska grupa Vista. Na kraju fešte bit će veliki vatromet. Veliku, 5. Feštu od sira organiziraju Općina Kolan, Feel and Taste Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK