slusaonica01
livestream01

Radio Pag Art Sea Jazz Festival Novalja

U organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje u Novalji će se održati Art Sea Jazz festival na kojem će nastupiti jazz glazbenici iz Hrvatske i inozemstva. Festival će se održati 7. i 8. rujna na Trgu Alojzija Stepinca s početkom u 21:00 sat.


"Art Sea Jazz festival Novalja novi je projekt Centra za kulturu Grada Novalje kojim želimo našim Novaljcima i turistima koji su izabrali mirniji rujan za svoj odmor, nakon naporne turističke sezone i ljetnih gužvi, pružiti užitak slušanja jazz glazbe. Namjera je da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija koja će se svake godine održavati u rujnu, te zauzeti zapaženo mjesto na svjetskoj jazz sceni," navode u Centru za kulturu Grada Novalje.
U subotu, 7. rujna-ZZ Quartet. Nastupaju Simone Zanchini, harmonika, Ratko Zjača, gitara, Stefan Bartus, bas, Jože Zadravec, bubnjevi.
Simone Zanchini, jazz harmonikaš, jedan od najvećih svjetskih virtuoza koji s nevjerojatnom lakoćom prelaze iz žanra u žanr. Surađivao je s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima, a od 1999. surađuje i sa solistima orkestra Teatro della Scala iz Milana.
Ratko Zjača, jedan od najboljih europskih jazz gitarista, skladatelj i pedagog, poznat po tome što njeguje vlastiti zvuk i stil, ne obazirući se na žanrovske granice.
Štefan Bartuš, svjetski poznat jazz basist, skladatelj i edukator. Rođen je u Slovačkoj u obitelji glazbenika. Predstavio se na festivalima u SAD-u, Turskoj, Rusiji, Kini, Indiji, Kubi, Južnoj Africi i u većini zemalja EU.
Jože Zadravec, studirao je na jazz odsjeku Koruškog državnog konzervatorija u Klagenfurtu, Austrija. Nastupao je s mnogim poznatim glazbenicima i ansamblima te sudjelovao u radionicama koje su vodili poznati glazbenici. Njegov nastup može se čuti na raznim snimkama s različitim glazbenicima i ansamblima.
Nedjelja, 8. rujna–Twisted Jazz Project
Nastupaju: Mladen Delin, vokal, Gegor Ftičar, klavir, Marko Korošec, bas i Klemens Marktl, bubnjevi.
Twisted jazz je projekt karizmatičnog vokalista, pianista, aranžera i producenta Mladena Delina. Diplomirao je na glazbenoj pedagogiji u Beogradu (Srbija), a specijalizirao klasični klavir kod maestra Konstantina Boginoa na Akademiji svetog Cecilije u Bergamu (Italija). Studirao je pjevanje kod Judy Niemeck, Lele Kaplowitz i Jeremyja Brucea (SAD). Nastupao je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Redovito surađuje s poznatim umjetnicima kao što su New York Voices (2 X Grammy nagrada), Nina Strnad, i raznim velikim bendovima i orkestrima poput Big Band RTV Slovenija, Big Band HRT.
Gregor Ftičar (Slovenija) je diplomirao jazz glasovir 2011. godine na Sveučilištu u Gracu, Austrija. Tijekom godina nastupao je s najboljim međunarodno priznatim jazz instrumentalistima i pjevačima (Don Menza, Bob Brookmeyer, Boško Petrović, Howard Curtis, Derrick Gardner, Francis Mbappe, Peter Herbolzheimer i drugima) te nastupao kao solo pijanist.
Marko Korošec, multiinstrumentalist koji u posljednje vrijeme nastupa s tri instrumenta, kontrabasom, gitarom i oudom (arapska lutnja). Autor je brojnih projekata u kojima je napisao glazbu za različite glazbene sastave, plesne i kazališne predstave, dokumentarne filmove… Nastupao je i surađivao s brojnim poznatim glazbenicima i drugim umjetnicima (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Italija, Francuska, Turska, SAD).
Klemens Marktl, bubnjar, voditelj glazbe, skladatelj i aranžer, rođen je u Austriji i nesumnjivo je jedan od najuspješnijih europskih bubnjara mlađe generacije. Od 2011. godine profesor je studija jazz-bubnjeva na Konzervatoriju u Klagenfurtu (Austrija). Gostovao je i snimao s jazz velikanima kao što su George Garzone, Joe Locke, Seamus Blake i Aaron Goldberg.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK