slusaonica01
livestream01
  • image

Radio Pag Benediktinski samostan

Projekt "Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva" Benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu osvojio je prvo mjesto na natječaju Zagrebačke banke "Moj Zaba Start" u kategoriji Kultura i znanost. Cilj projekta je dovršetak zbirke stalnog postava o povijesti čipke i čipkarstva na Pagu. Uz to, projektom će se omogućiti da se umijeće izrade tradicionalne paške čipke i pregled zbirke prenese u novi, digitalni medij što je iskorak u tradiciji očuvanja i afirmaciji kulturnih dobara.


"Pokretno kulturno dobro, paška čipka, izrađuje se tijekom desetljeća u Samostanu sv. Margarite. Koludrice marno čuvaju veliki broj vrijednih artefakata izrade Samostana. Očuvanja umijeća paške čipke bila je zadaća koludrica kroz povijest, njihova je to zadaća i danas i želimo ju prenijeti budućim generacijama redovnica i popularizacije istog. Iz godine u godinu pokrećemo niz aktivnosti na našem terenu kako bi umijeće ostalo živo u narodu i među redovnicama. Umijeće izrade čipke značajan je element raspoznavanja ne samo Samostana već Grada i otoka Paga. To je i doprinos Grada, otoka i naše domovine. Realizacijom ovog projekta pridonijet ćemo očuvanju i turističkoj promociji paške čipke," navode u Samostanu sv. Margarite.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK