slusaonica01
livestream01

POVLJANA djeca i vatrogasci

Vatrogasci DVD-a Pag otvorili su vrata svojih prostora djeci iz starije odgojne skupine Dječjeg vrtića Paški mališani, Pag

.
Cijela vatrogasna interaktivna i edukativna radionica krenula je sa samog izlaza iz vrtića gdje su vatrogasci s vozilima prevezli djecu do svojih službenih prostora na predjelu Julovice.
Vatrogasci su djeci predstavili ono čemu su cijeli život posvećeni: spašavanju od požara i drugih nepogoda i kako se ponašati u takvim situacijama, a cijeli niz vježbi je prilagođen predškolskoj dobi. Predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić, zatim vatrogasci Toni Sabalić, Branko Potočnjak te dio ekipe paških vatrogasaca, prezentirali su djeci kako koristi i čemu služe kacige, kliješta i ostali vatrogasni pribor.
Djeca su od vatrogasaca dobili niz informacija kako se ponašati u slučaju da dođe do požara, od pozivanja pomoći putem telefona, kako pomoći mlađim ukućanima i zatražiti pomoć susjeda. Vatrogasci su prezentirali niz vježbi među kojima su još spašavanje mede iz "pakla požara", kako pravilno koristiti aparat za početno gašenje požara, ali i kako postupiti kada se na štednjaku zapali ulje.
Dan otvorenih vrata paškog DVD-a bio je više nego poseban što su djeca sa oduševljenjem pokazali. A kao šlag na kraju paški vatrogasci su djeci darovali vatrogasne bojanke, te su ih počastili sokovima i bombonima.
Kroz otvorena vrataDVD-a Općine Povljana ušli su i djeca Dječjeg vrtića Paški mališani iz Povljane. Njima su povljanski vatrogasci Dino Škoda, Josip Rumora i Mario Obrovac na zanimljiv način prezentirali svoj posao, kako spašavat čovjeka i imovinu u slučaju požara i ostalim nepogodama. Djeca iz Povljane su kroz prezentaciju vatrogasaca upoznali opremu, vozila te kako se ponašati u slučaju da dođe do požara.

PASKI MALISANI I VATROGASCI PAG

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK