slusaonica01
livestream01

45 IMG 7229

„Noć muzeja“ je manifestacija koju od 2005. godine organizira Hrvatsko muzejsko društvo, a ove godine održala se devetnaesti put. Na taj da Turistička zajednica Grada Paga zadnjih nekoliko godina u gradu Pagu organizira besplatno razgledavanje izložbi, a galerije i stalni postavi zadnji petak u siječnju otvaraju svoja vrata posjetiteljima.

Svi zainteresirani mogli su razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću KUD-a Družina, izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV, Stalni postav izložbe solarstva u I Magazinu soli te Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Koludraškoj ulici gdje je Jasna Magaš sa učenicama Osnovne škole Juraj Dalmatinac demonstrirala kako se šije paška čipka. Ove godine manifestaciji se pridružila i Srednja škola Bartula Kašića pod sloganom „Noć muzeja u školi”. U prostoru škole prof.dr.sc. Ivo Fabijanić održao je znanstveno-popularno predavanje „Boli li nas više kada na ranu stavimo sol ili papar?”, a Gradska knjižnica Pag izložila je zbirku biografija i autobiografija iz fundusa knjižnice. Posjetitelji su mogli između ostalog razgledati radove zadruge „Slani škoj", dio izložbe o stoljeću rada Gradske glazbe Pag, zbirku starih razglednica iz nekoliko privatnih zbirki, podružit se uz tombulu i okrepit slasticama koje su pripremili učenici ugostiteljskog smjera.

Elvis Šmit/Radio Pag

61-IMG7207
60-IMG7208
59-IMG7211
45-IMG7229
44-IMG7232
43-IMG7234
27-IMG7260
26-IMG7261
25-IMG7262
11-IMG7288

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK