slusaonica01
livestream01

1 IMG 3495

U organizaciji Turističke zajednice grada Paga, u ponedjeljak 8. srpnja, s početkom u 21 sat, održana je Smotra klapa otoka Paga.
Ovo tradicionalno okupljanje otočnih klapa i njihovih prijatelja vraćeno je nakon niza godina na lokaciju u Starom gradu, što se pokazalo punim pogotkom.

Posjetitelji i izvođači uživali su u predivnom ambijentu i klapskoj pjesmi uz povjetarac koji je donio malo osvježenja nakon iznimno vrućeg dana. Ove godine nastupale su ženska klapa Peružini te klape Sol i Galijota iz Paga. Iz Novalje su stigle klapa Navalia, te ženska klapa Muštre koja je nedavno održale prvi samostalni koncert u Novalji. Na ovogodišnjoj smotri su po prvi puta nastupile klapa Lavandiere iz Preka; te mješovita klapa Maraška i ženska klapa Preženca iz Zadra, a koje su se upravo vratile sa Omiškog festivala dalmatinskih klapa. Zlatna plaketa publike na Večeri novih skladbi u Omišu pripala je autoru glazbe Mili Čačiji Čaji i stihova Dinku Škevinu za šaljivu skladbu “Fumade” koju je izvela ženska klapa Preženca, a koju je imala priliku čuti i paška publika. Mali predah od klapskog tona, ali zadržavši se u duhu dalmatinske pjesme, donio je VIS Srednje škole Bartula Kašića iz Paga izvevši prekrasni Nokturno legendarnog autorsko dvojca Runjić i Fiamengo. Smotra je donijela izvanredne nastupe pod zvjezdanim nebom, a za kraj su sve klape zajedno otpjevale neslužbenu himnu otoka, "Nima do otoka Paga", Branka Barbira.

Elvis Šmit/Radio Pag

65-IMG1561
64-IMG1563
63-IMG3526
62-IMG1571
61-IMG1574
60-IMG1579
59-IMG1585
58-IMG1591
57-IMG1595
56-IMG1597

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK