slusaonica01
livestream01

Radio Pag PAF plakat

PagArtFestival kreće u svoje treće desetljeće, u znaku otkrivanja novih koncertnih lokacija, s posebnim naglaskom na spoj umjetnosti i prirode te suživot gospodarstva i kulture. Zoran Dukić, gitarist i pedagog svjetskog ugleda, otvoriti festival koncertom u Starom Gradu, a Lovro Pogorelić, svjetski pijanist paških korijena, priredit će recital u skladištu sitne soli "Solane Pag". Albansko/francuski violončelist Vlorent Xhafaj održat će koncert na turističkom brodu "Festini" na moru, a ruski orguljaš Aleksej Vilegžanin udružit će umjetnički izraz s istaknutim glumcem Enesom Vejzovićem, koji će deklamirati odlomke iz velebnog djela „Josip i njegova braća“ Thomasa Manna, u kuli Skrivanat u Pagu.


U Starom gradu nastupit će i Srđan Bulat, proslavljeni hrvatski gitarist, s pjevačicom Biljanom Kovač, a u crkvi sv. Frane u Pagu, dosadašnjoj glavnoj festivalskoj dvorani, predstavit će se mladi pijanist Kristian Keil.
Zoran Dukić održat će koncert i u Domu kulture u Kolanu.
Lovro Pogorelić, utemeljitelj i umjetnički voditelja festivala, odabrao je citat Thomasa Manna iz romana „Doktor Faustus“ za uvodnu riječ festivala: „Piramide su velike, velik je Mont Blanc i unutrašnjost Petrove stolne crkve u Rimu, ako se ovaj atribut ne pridržava uopće radije za moralni i duhovni svijet, za uzvišenost srca i misli.“ Festival će trajati od 1. do 17. kolovoza.

Radio Pag PAF program

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK