slusaonica01
livestream01

dxsfgfdfsg

Svjetski poznati violinist Stefan Milenković uz pratnju Hilde Švan na klaviru održao je u subotu navečer koncert u paškoj zbornoj crkvi u sklopu 25. PagArtFestivala. Ovo nije bio prvi susret Stefana Milenkovića sa paškom publikom. Prije 11 godina u Pagu je svirao Vivaldijeva Godišnja doba.

Kao i tad i ovoga je puta impresionirao publiku svojom sviralačkom virtuoznošću. Koncert je započeo Händelom jer kako je maestro rekao - nema boljeg načina za započeti veče klasične glazbe od baroka. Usljedila je Dvořákova Sonatina inspirirana autorovim boravkom u Novom Svijetu, a zatim tri kompozicije suvremenog talijanskog kompozitora Giorgia Tortorae. U završnom dijelu programa Milenković je pokazao svoju virtuoznost s maestralnim Varijacijama na originalnu temu Wieniawskog i Ravelovom Cigana. Pozdravljeni gromoglasnim aplauzom Milenković i pijanistica Hilda Švan izveli su za kraj kompoziciju Kojoti suvremenog američkog skladatelja, Navajo Indijanca Connora Cheea.

Za kraj jubilarnog, 25. PagArtFestivala očekuje nas nastup mladog gitariste Filipa Miškovića 16. Kolovoza u domu kulture u Povljani i 17. Kolovoza u Starom Gradu u Pagu.

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK