slusaonica01
livestream01

image2

I ovo ljeto u povljanskoj Galeriji Pauliana, na Trgu bana J. Jelačića iznad trgovine, otvorena je izložba slika "Paleta boja podmorja" autorice Antee Delpin.


Antea Delpin, rođena 1993. godine u Rijeci, talentirana je umjetnica čija su djela duboko nadahnuta prirodnom ljepotom mora. Završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti, a 2017. godine diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, stekavši zvanje magistre primijenjenih umjetnosti.
Delpin crpi umjetničku inspiraciju iz prizora, zvukova i osjećaja mora, uključujući njegov slani zrak i ritam valova. Ova povezanost s prirodom služi kao nepresušni izvor za njezine raznolike umjetničke pothvate, koji obuhvaćaju slike, mozaike, nakit, skulpture, lustere i druge oblike umjetnosti i dizajna. Njezina fascinacija morskim životom očituje se u njezinim radovima, jer uranja u složenu ljepotu podvodnih organizama i pejzaža. Ova istraživanja dovela su do stvaranja njezine prve serije slika s morskim temama, a daljnja istraživanja i razvoj formiraju njezina kasnija djela. Delpin u svom umjetničkom stvaralaštvu prvenstveno koristi akrilne boje u kombinaciji s akrilnim markerima, što joj omogućuje da uhvati žive boje i dinamične teksture svoje teme. Njezina posvećenost zanatu ogleda se u sudjelovanju na brojnim radionicama, simpozijima, kao i skupnim i samostalnim izložbama, čime širem auditoriju predstavlja svoj rastući talent i osebujan umjetnički glas.
Osim slika tu kutak sa ruksacima, ručnicima za plažu, majicama i printevima radova umjetnice.
Izložba u organizaciji TZ općine Povljana i Općine Povljana otvorena je do 24. srpnja 2024. svakog dana od 20 do 22:30.

Izvor: fb Madeliefie Art, Općina Povljana

image5
image2
image4
image0-1
image1

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK