slusaonica01
livestream01

burafest

Umjetnička organizacija Nahero u Pag donosi nešto novo i nesvakidašnje. Nakon uspješno provedenog kvartovskog festivala Svi smo mi Nahero, ova je umjetnička organizacija odlučila napraviti i ljetno izdanje na otoku Pagu. S obzirom na to da je otok Pag, između ostalog, poznat i po buri, organizatori su festival nazvali po tom karakterističnom vjetru – Burafest. Burafest će se održati pod pokroviteljskom Turističke zajednice Grada Paga.

 

A što to Burafest donosi novoga? Burafest je ambijentalni festival u gradu Pagu koji isprepliće vizualnu, glazbenu i izvedbenu umjetnost. Organizator je program osmislio iz potrebe da se kultura u Republici Hrvatskoj decentralizira i da se aktiviraju veze između lokalne zajednice i profesionalnih umjetnika.

Intencija ovog festivala je okupljanje mladih umjetnika iz različitih polja suvremene umjetnosti i njihovo predstavljanje otoku Pagu. Osim toga, Burafest će predstaviti i lokalne umjetnike koji djeluju cijelu godinu i koji iz dana u dan pokazuju koliko je snažna kulturna tradicija, entuzijazam i impuls za stvaranjem. Zajednička posebnost svih umjetnika je to da su svi povezani na neki način s ovim otokom. Otok Pag ih je obilježio - na njemu ljetuju, žive i vole ga.

Burafest je festival koji aktivira čitavi grad Pag, dok je temeljna jezgra kula Skrivanat, no brojne ulice, trgovi, crkve i drugi lokaliteti postat će kulise, a ispunjavat će ih umjetnost lokalne zajednice i profesionalaca. Putem ovog festivala Pag će razotkriti svoj izvedbeni potencijal široj javnosti.

* PROGRAM *

  1. kolovoza

RADIONICA IZRADE NAKITA 'TRAGOVI OTOKA'

9:30-11:30 – KULA SKRIVANAT

OTVORENJE IZLOŽBE TARE BEATE RACZ I MIJE AKRAP

20:00-21:00 – CRKVA. SV. JURJA

OTVORENJE BURAFESTA – STISKAVCI – LUKENIJEV MUZIČKI VREMEPLOV – 21:00 – KULA SKRIVANAT

  1. kolovoza

LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU 'ČAROBNO LJETO'

KULA SKRIVANAT, 9:30-11:30

RADIONICA GLAZBENE IMPROVIZACIJE 'HARMONIJA NA OTOKU' ATRIJ, 17:00-19:00

KONCERT FRANCUSKIH ŠANSONA

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 20:00

  1. kolovoza

PLESNA RADIONICA ZA DJECU 'OTOČKE VIBRACIJE'

KULA SKRIVANAT, 9:30-11:00

PREDSTAVA ZA DJECU 'BIT ĆE STRAŠNO KAD PORASTEM' DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA

KULA SKRIVANAT, 18:00-19:00

GLUMAČKA RADIONICA ZA DJECU 'LJETNA AVANTURA'

KULA SKRIVANAT, 19:00-20:00

  1. kolovoza

RADIONICA POEZIJE 'OTOK SMO'

KULA SKRIVANAT, 18:00-19:30

KONCERT KVARTET SINFONICO

CRKVA SV. FRANE U 20:00

  1. kolovoza

ART TERAPIJSKA RADIONICA 'PUT PREMA SEBI'

KULA SKRIVANAT, 18:00-20:00

KONCERT GRUPA INFIŠANDO

KULA SKRIVANAT U 20:30

  1. kolovoza

GLAZBENA RADIONICA 'ZVUKOPIS' UZ DJEČJI ZBOR VIJOLICE

KULA SKRIVANAT, 9:30-11:00

'KONCART' ANE PAŠKA

KULA SKRIVANAT U 20:00

PAG JAM SESSION - ZATVARANJE BURAFESTA

KULA SKRIVANAT U 21:30

Marin Milić/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK