Od srijede 1. svibnja u Pagu se održava Manifestacija Gastro dani Pag na meniju, a traje do 4. svibnja.
U paškim ugostiteljskim objektima nude se neodoljivi paški specijaliteti po promotivnim cijenama. Pag na meniju, osim izvrsnih paških gastronomskih specijaliteta, ponudit će posjetiteljima cijeli niz zanimljivih aktivnosti kako bi na najljepši način upoznali grad Pag.
PROGRAM:
Srijeda, 1.5.2024.
10.00 Prvomajska budnica Gradske glazbe Pag
11.30 Prvomajski fažol na Uhlincu
20.00 Koncert klape Kampanel, Trg Petra Krešimira IV
Četvrtak, 2.5.2024.
08.00 - 10.00 „Jutra u poljima soli“ – promotivna šetnja Solana Pag
10.00 -13.00 Dan otvorenih vrata u Paškoj sirani: Gdje nastaje najbolji sir na svijetu?
17.00 -19.00 "Filcajmo zajedno vunu“, Radionica za odrasle, Nikol Jakopic Donadić (Knežev dvor)
Od 19.00 sati
„Pag na meniju”, paški gastronomski specijaliteti po promotivnim cijenama u restoranima Na Tale i Na Katine, Uhlinac, konobama Bile i Bodulo i Wine&Cheese baru Trapula uz dalmatinsku pismu u điru
Petak, 3.5.2024.
10.00 - 12.00 „Ulicama našeg grada...“, Promotivna šetnja gradom uz turističkog vodiča
(Okupljanje na Trgu Petra Krešimira IV)
10.00 -13.00 Otvorena vrata : Izložba solarstva (I Magazin soli)
17.00 - 18.00 Dodjela oznaka Pag na meniju i Suvenir grada Paga (Knežev dvor)
17.30 - 19.30 Hiking na sv. Vid, najljepši mali vrh u Hrvatskoj (Okupljanje kod ulaza AC Šimuni)
Od 19.00 sati
„Pag na meniju”, paški gastronomski specijaliteti po promotivnim cijenama u restoranima Na Tale i Na Katine, Uhlinac, konobama Bile i Bodulo i Wine&Cheese baru Trapula uz dalmatinsku pismu u điru
Subota, 4.5. 2024.
10.00 - 12.00 „Najboje od Paga“, prodaja otočnih proizvoda na Pijaci
Paška fritaja by Masterchef Bobo
Od 19.00
„Pag na meniju”, paški gastronomski specijaliteti po promotivnim cijenama u restoranima Na Tale i Na Katine, Uhlinac, konobama Bile i Bodulo i Wine&Cheese baru Trapula uz dalmatinsku pismu u điru
Organizator : Turistička zajednica Grada Paga
Pokrovitelji: TZ Zadarske Županije i Zadarska Županija