slusaonica01
livestream01

13. festival najava

Pag, grad bogate čipkarske tradicije i ove godine bit će domaćin Međunarodnog festivala čipke.

U razdoblju od 20. do 23. lipnja 2024. godine održati će se 13. Međunarodni festival čipke u organizaciji Društva paških čipkarica “Frane Budak", Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga. Festival uspješno promovira vrijednost čipke kao značajnog dijela hrvatske kulturne baštine.

Paška čipka uvrštena je među proizvode koji nose naslov "izvorno hrvatsko", a 2009. godine uvrštena je na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. 2010. godine Grad Pag je proglasio " Godinu paške čipke" i tim se povodom organizirao 1. Međunarodni festival čipke.

Ususret 13. međunarodnom festivalu čipke PAŠKA ČIPKA je dobila svoju službenu web stranicu. TJstudio je pustio u testni rad službene web stranice paskacipka.hr u vlasništvu Grada Paga. Stranica je izrađena prvenstveno za potrebe zaštite paške čipke, pronalaženju raznih informacija o paškoj čipki, promociji festivala, i sl. Stranica je u testnoj fazi te će se redovito nadograđivati s novim informacijama i opcijama.

Pokrovitelji 13. Međunarodnog festivala čipke u Pagu: Ministarstvo kulture i medija RH, Ministarstvo turizma i sporta RH, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova RH, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije.

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK