slusaonica01
livestream01

Dođi gola na večeru

U ponedjeljak, 14. listopada, počela je nova kazališna sezona HNK Zadar s komedijom "Dođi gola na večeru" u produkciji HNK u Šibeniku.


Dođi gola na večeru predstava je koja je imala premijeru u listopadu 2023. i kojom je šibenski teatar gostovao u mnogim gradovima u kojima su dvorane bile uvijek rasprodane.
Marc Camolett autor je komedije Dođi gola na večeru (Pyjama Pour Six), koja je više puta postavljana na hrvatske pozornice, a ovaj put na kazališne daske ju je postavila Nina Kleflin. U predstavi igraju Donat Zeko, Ana Perković, Bojan Brajčić, Oriana Kunčić, Lucija Alfier i Krešimir Jelić.
Knjižica uz predstavu kaže da je "“Dođi gola na večeru“ priča je o Bernardu, arhitektu iz Pariza, ( kod nas iz Zagreba) koji šalje svoju suprugu Žanu njezinoj majci za vikend, u nadi da će se moći provesti romantičnu i strastvenu noć sa svojom ljubavnicom. Da da bi večer bila što uspješnija, unajmio je kuharicu koja sasvim slučajno ima isto nadimak kao i njegova ljubavnica. Kao alibi pozvao je svog prijatelja Roberta da im se pridruži na večeri.
Plan izgleda savršeno. Što bi moglo poći po zlu? Pa… pretpostavimo da se Robert pojavi ne shvaćajući zašto je uopće pozvan. Pretpostavimo da su Robert i Žana zapravo tajni ljubavnici i da Žana zapravo uopće nije otišla svojoj majci za vikend. Pretpostavimo da se sad kuharica zapravo pretvara da je ljubavnica, a ljubavnica da je kuharica, a istina je da ne zna kuhati. Pretpostavimo da se svačiji alibi pomiješa sa svačijim. Slijedi večer urnebesne zbrke dok Bernard i Robert improviziraju vrtoglavom brzinom ne bi li se kako-tako izvukli. Ova zapetljana situacija likovima donosi tragediju, a gledateljima smijeh, odnosno komediju."
Predstava u našoj blizini ponovo igra 9. studenoga 2024. u Domu kulture Benkovac.

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK