slusaonica01
livestream01

Branimir maričević

U ponedjeljak 11. prosinca, nakon duge bolesti, u 62. godini života, preminuo je Branimir Maričević, sportski fizioterapeut sa višedesetljetnim iskustvom, fotograf i zaljubljenik u Pag.
Rođenu u Pagu 1961. godine nakon završene osnovne škole odlazi na školovanje u Rijeku. Nakon završetka školovanja zaposlio se u šibenskoj Thalassotherapiji gdje je paralelno sticao prva iskustva sa sportašima u Vaterpolo klubu Solaris masirajući među ostalima Pericu Bukića i Ivicu Tucka.

Zahvaljujući Živku Ljubojeviću, košarkašu Šibenke, ubrzo prelazi među košarkaše i prati Šibenku u sezonama od 1981. do 1983. godine, u "zlatno doba" ekipe sa Baldekina gdje je imao priliku raditi sa legendarnim Draženom Petrovićem. 1984. vraća se u Rijeku i nastavlja raditi sa košarkašima. Nakon Kvarnera Branimir je brinuo o košarkašicama Rijeke te košarkašima Kantride. Uz to radio je sa nogometašima Rijeke, s vaterpolistima Primorja, rukometašima i rukometašicama Zameta te odbojkašicama Rijeke, a bio je i fizeoterapeut Hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije. Uz brigu o sportašima, Branimir Maričević je bio aktivan i kao predavač na brojnim sportskim simpozijima te dobitnik brojnih prestižnih priznanja za svoj dugogodišnji rad. Bio je i tajnik Udruge zdravstvenih djelatnika u sportu.
Uz sport bavio se i fotografijom. Još kao učenik kod prof. Dobrile Balić stiče prva fotografska iskustva. Puno radi za arhiv škole, a za svoj rad dobio je nagradu nastavničkog vijeća. Nakon okončanja osnovne škole posjedovao je svoj foto laboratorij u kojem su nastale mnoge fotografije koje danas svjedoče o povijesti grada Paga. Redovno je izlagao kao član Foto kluba Pag. Svoju ljubav prema fotografiji, muzici, karnevalu i Pagu spojio je u blogu Iskonski Pag na komu redovito piše članke tijekom prošlog desetljeća.
Branimir Maričević - Bebić pokopan je na groblju Cernik-Čavle u četvrtak 14. prosinca.

Elvis Šmit /Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK