slusaonica01
livestream01

12. turnir 6

U paškoj konobi Bile odigrano je finale 12. Otočnog turnira u briškuli i trešeti. Turnir u ovim tradicionalnim kartaškim igrama utemeljen je 2011. godine pod pokroviteljstvom Grada Paga. O ukorjenjenosti ovih igara u Pagu svjedoči knjiga prof. Nikole Kustića "Cakavski govor grada Paga s rječnikom" koja uz definicije trešete i briškule donosi i glagol briškulat u značenju igrati briškulu (Po svas dan samo briškulaju).

Na turniru dvadesetak ekipa sa cijelog otoka Paga, od Luna do Fortice, odmjerava vještine od početka studenog. U završnoj večeri turnira broncu su osvojili Branimir Paro Vidolin i Marin Fabijanić. Nakon napete završnice finalnog dvoboja srebro je otišlo u Novalju ekipi Ivan Zeneral i Ivo Dabo, a zlato i prvu nagradu u iznosu od 400 € osvojili su Stanko Skakelja i Lorenco Paro. Nagrade i pehare dobitnicima je uručio paški gradonačelnik Ante Fabijanić.

Elvis Šmit/Radio Pag

12-turnir-naslovna
12-turnir-7
12-turnir-6
12-turnir-5
12-turnir-4
12-turnir-3

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK